Karin Mundal blir Tanum-sjef

Tanums direktør gjennom mange år, Anne-Regine Bakstad, slutter i stillingen. Cappelen Damm-direktør Karin Mundal blir ny toppsjef i et omorganisert Tanum.

– Det har vært et valg mellom to meget kompetente medarbeidere, sier Tom Harald Jenssen, administrerende direktør i Cappelen Damm.

 

Varemerket Tanum har til nå hatt en todelt organisering. Tanum bokhandel og netthandel har tilhørt forretningsområdet Tanum, mens Tanum bokklubber har vært organisert som en del av forlaget. Nå samles alle Tanum-kanalene i ett forretningsområde. Det nysammenslåtte forretningsområdet vil omsette for i overkant av 700 millioner kroner.

 

– Felles kultur

– Med dette grepet skaper vi en felles kultur og eierskap rundt merkevaren Tanum og legger grunnlaget for tettere kanaloptimalisering, sier Tom Harald Jenssen til BOK365, og legger til:

– Digital markedsføring, salg og kundebehandling vil stå sentralt i arbeidet med å skape fremtidens Tanum. Vårt mål er å være den fremste i norsk bokbransje på digitale og kundevennlige løsninger samtidig som vi kontinuerlig utvikler Tanums posisjon som fysisk bokhandel med relevant og bredt utvalg og høy kompetanse.

 

«VIL SKAPE FREMTIDENS TANUM»: Tom Harald Jenssen.

 

Jenssen er opptatt av at Tanum skal være rustet til å takle stadig tøffere konkurranse:

– Vi ser at noen av konkurrentene våre har blitt flinkere og sterkere. ARK flagger eksempelvis at de nå har 900 000 ARK-venner. Med vår nye organisering har vi 700 000 Tanum-kunder å spille på.

 

Exit Bakstad

I forbindelse med den organisatoriske endringen fratrer direktør Anne-Regine Bakstad, som har sin siste arbeidsdag 7. april 2017.

Anne-Regine Bakstad har vært ansatt i Tanum i mer enn 20 år og ble administrerende direktør etter N.W. Damm & Søns oppkjøp av Tanum-kjeden i 2006.

– Tanum har under Anne-Regines ledelse levert gode resultater.  Sammen med Tanums dyktige medarbeidere har hun vært hovedarkitekten bak det arbeidet som har ført fram til Tanums sterke posisjon i dagens bok-Norge. Nå sist har det resultert i reetableringen av Tanum med 5 butikker på Oslo Lufthavn, sier Tom Harald Jenssen, og legger til: – Vi takker Anne-Regine for hennes målrettede og solide innsats for Tanum gjennom mange år.

 

FORLATER SJEFSSTOLEN: Anne-Regine Bakstad.

 

 

Sentral rolle

Bakstads etterfølger blir Karin Mundal, som siden fusjonen mellom Cappelen og Damm i 2007 har spilt en sentral rolle i utviklingen av forlagshuset. Hun har hatt flere ledende stillinger på huset, og kommer nå fra stillingen som forlagsdirektør for oversatt skjønnlitteratur, krim, fakta og underholdning. I denne stillingen har Mundal også hatt ansvaret for Tanums bokklubber.

– Å velge ledelse til dette nye, spennende forretningsområdet i Cappelen Damm, har vært et valg mellom to meget kompetente medarbeidere. Jeg har stor tro på denne organisatoriske løsningen og at Tanums tilstedeværelse i flere kanaler vil skape merverdi for kunden, sier administrerende direktør Tom Harald Jenssen.
 

 

Les også:

Tine Kjær til Cappelen Damm

 

(Foto: Cappelen Damm og Bokhandlerforeningen)