Kamilla med egen barneutgave

Litteraturtidsskriftet Kamilla med spesialutgave for barn.

Litteraturstidsskriftet Kamilla er ute med et nytt nummer. Denne gang står de yngste i fokus.

 

kamilla3
Redaktør: Ole Kristian Årdal

Kamilla lanserer med det sitt sjette nummer. Kamilla & barna har, som tittelen sier, barna som målgruppe. Spesialutgivelsen er laget i samarbeid med Steffen Sørum i Cappelen Damm, og har bidragsytere som er fra 9 til 51 år gamle. Redaktør for utgivelsen, Ole Kristian Årdal, mener det har vært spesielt givende å jobbe med tekstene til de aller yngste:

 

– Barn har et rikt og befriende språk, og fortjener seriøse tilbakemeldinger som ikke bare handler om pirk på rettskriving og grammatikk. Mens mange av tekstene fra de eldre skribentene er lettbeinte og morsomme, ser vi at barna i større grad ønsker å ta opp seriøse tema, som mobbing og urettferdighet, i tekstene sine, sier han.

 

Temautgaver

Årdal forteller videre at bladet har hatt flere temautgaver tidligere. Kamilla og psykologen og Kamilla og dyret er et par eksempler. Tanken er at flere ferske skribenter skal få prøve seg sammen med et par etablerte forfattere.

Bladet har et opplag på 300 og kommer ut fire ganger i året. Målgruppen er det litterære miljøet i Oslo forteller Årdal. Kamilla, som er på 108 sider, kommer med nytt nummer allerede om en drøy måned.

– Neste nummer kommer ut i desember. Rett før jul, opplyser Ole Kristian Årdal