– Jeg ble dratt inn i historien

Lars Mytting (Foto: Julie PIke)

DISSE ANBEFALER JEG: Solveig Damlien ved Norli Skarnes forteller at Mytting står bak hennes største leseropplevelse det siste året.

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn de som står i frontlinjen i norsk bokbransje? I 2021 vil vi ukentlig presentere bokanbefalinger fra bokhandlere over hele det ganske land, og de vil også røpe hva som selger akkurat nå og hvilke titler de ser frem til.

Ukens anbefaling kommer fra Norli Skarnes, mer bestemt fra butikksjef Solveig Damlien. Hun forteller at Lars Mytting og Natasha Lester har skrevet hennes største leseropplevelser det siste året.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

De bøkene vi har anbefalt mest den siste tiden er: Lettkledd i trykkammeret av Karin Brunk Holmqvist, Rottejegeren av Max Manus, Arven etter Deverill av Santa Montefiore og Den franske fotografen av Natasha Lester.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne våren?

Jeg gleder meg aller mest til Den savnede søsteren av Lucinda Riley og Det sorte fåret av Jørgen Jæger.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

Det må bli Hekneveven av Lars Mytting  og Den franske fotografen av Natasha Lester. Begge bøkene fanget meg med en gang, og jeg ble liksom dratt inn i historien. Og så har de litt av hvert i seg: både spenning, historie og relasjoner mellom mennesker.