I morgen kommer BokPod

Cappelen Damm ruller i gang ukentlig podcast, med Fredrik Skavlans produksjonsselskap Monkberry ved spakene. De henter også inn andre forlags forfattere.

Med vår posisjon som markedsleder er alt som er godt for litteraturen, godt for oss. Heldigvis er resultatene så gode at vi har råd til ressurskrevende prosjekter, sier utviklingssjef Knut Gørvell i Cappelen Damm.

Cappelen Damm lanserer nå en ny podcast ved navn BokPod. Fra og med i morgen skal BokPod hver onsdag presentere Norges mest interessante forfattere gjennom et langt intervju, på 45 minutter til en time. BokPod er produsert av Fredrik Skavlans produksjonsselskap Monkberry for Cappelen Damm, og er støttet av Fritt Ord.

 

Jacobsen_mlo_crop

Førstemann ut: Roy Jacobsen.

 

–Dette skal være forfatterintervjuer som går i dybden. Vi lever i en tid der det blir mer og mer sensasjonsoppslag og klikk-journalistikk, og da trengs det en motvekt, sier Gørvell.

 

Tidløse møter

–Podcast er en enorm suksess i Sverige, og vi håper og tror at nordmenn også vil ta dette formatet til seg. Jeg kan love at mange vil oppleve disse portrettene som en herlig intellektuell pause i en stresset hverdag.

Gørvell understreker at BokPod ikke skal være en arena for lanseringsintervjuer, men for tidløse møter som dreier seg om forfatterskapet:

–Forfatterne er intervjuet om skriving, teknikk, arbeidsmetoder, rutiner, i det hele tatt – tanker omkring det å være forfatter.  I dagens mediemangfold er det dessverre stadig færre arenaer der forfattere slipper til i offentligheten. Intervjuer i tradisjonelle kanaler blir redigert ned til det sensasjonelle – og ofte ugjenkjennelige. Dette ønsker BokPod å gjøre noe med.

 

20 forfattere

I første omgang har BokPod avtale om å intervjue 20 forfattere, men lista kan bli mye lenger enn det. I morgen blir den første podcasten med Roy Jacobsen lagt ut. De neste fire ukene vil det bli publisert BokPod’er med Dag Solstad, Vigdis Hjorth, Ingvar Ambjørnsen og Frode Grytten. Intervjuer er Hallgeir Opedal kjent portrett-journalist fra blant annet Dagbladet Magasinet.

 

Solstad_mlo_crop

Blant de utvalgte: Dag Solstad.

 

 

Godt for litteraturen

Hvorfor gjør Cappelen Damm dette? 

–Vi håper og tror at BokPod vil være et nytt godt kontaktpunkt mellom norske forfattere og det lesende publikum, sier Gørvell, og legger til at det er svært enkelt for bokinteresserte å forholde seg til dette: – Det er like enkelt som å lytte til radio. Du kan gå inn på iTunes og søke BokPod eller gå inn på www.bokpod.no. Da kan du høre når og hvor du vil og selvsagt helt gratis. En ekstra bonus er at vi lar forfatterne overta BokPods Facebook- og Instagram-sider, så fra i morgen kan du få nyheter om Roy på Facebook, og neste onsdag debuterer Dag Solstad som «instagrammer».

Dere har også med andre forlags forfattere?

–Med vår posisjon som markedsleder er alt som er godt for litteraturen, godt for oss. Og heldigvis er resultatene så gode at vi har råd til ressurskrevende prosjekter, sier Knut Gørvell.

 

 (Hovedfoto Roy Jacobsen: Fredrik Arff / Cappelen Damm)