Klart for barnebokfestival!

I september braker det løs. Da blir Norges største barnebokfestival arrangert for aller første gang.

Vi har lyst til å gi barne- og ungdomslitteraturen et skikkelig løft og vise hvilket rikt land Norge er på dette området, sier Ellen Hogsnes (bildet) . Til høsten går startskuddet for Norges største barnebokfestival.

Etter et langt svangerskap er det klart: Norge får sin første store barnebokfestival.

–Det jobbes godt med barne- og ungdomsbøker flere steder allerede – på Lillehammer, i Skien og på Kapittel i Stavanger, bare for å nevne noen – men den store festivalen har manglet. Vi har hatt dette på tegnebordet i et års tid nå og var en stund inne på tanken på å rulle i gang allerede denne våren, men da Bokfestivalen i Oslo bestemte seg for å pakke sammen ble det mer naturlig å sikte mot høsten, sier Ellen Hogsnes i Cappelen Damm – ett av hele 18 forlag som er med på prosjektet.

 

Formidabel oppslutning

–Oppslutningen har vært formidabel. I tillegg til de 18 som er med, har ytterligere noen forlag meldt at de gjerne skulle vært med, men at de nå primært har oversatte bøker på listene sine og er avventende frem til de får norske barne- og ungdomsbøker. Men de har gitt klart uttrykk for at de heier på oss, og det er jo hyggelig, sier Ellen Hogsnes.

 

logo_stai02

 

Hogsnes er en av fem medlemmer i en arrangementskomite som ellers består av Cathrine Nilssen (Aschehoug), Mona Roxrud (Gyldendal), Anne Liv Hovda Tresselt (Samlaget) og Marte Gresvik (Gresvik).

 

Sprelsk og mangfoldig

Norges største barnebokfestival går første gang av stabelen i Oslo 17.-19. september. Det byr man på en rekke programposter med barnebokforfattere fra hele Norge, et variert program for familier og barn i alle aldersgrupper, eget program for barnehager og skoleklasser og fagseminar for alle som jobber med barnelitteratur.

–Det blir over femti arrangementer i løpet av disse dagene, røper Hogsnes.

Arrangementene vil finne sted I Oslo sentrum, i og utenfor forlagshusene til Aschehoug, Cappelen Damm og Gyldendal, hos Grafill og i NBUs lokaler. Programmet blir lansert i juni.

–Norsk barne- og ungdomslitteratur er sprelsk, nyskapende og mangfoldig. Det er flott at en samlet forlagsbransje nå har gått sammen for å feire barneboka og de unge leserne tre dager til ende, sier Ellen Hogsnes.