Hvilken bok er vakrest?

"Årets vakreste bøker" er den eneste konkurransen i Norge som hedrer den visuelle delen av bokbransjen.

 

Konkurransen har en lang tradisjon som strekker seg helt tilbake til 1933. Målsettingen er å inspirere forlag, forfattere, designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre.

En jury med erfarne og kunnskapsrike fagpersoner vurderer de innsendte bøkene, og utpeker vinnere i ulike kategorier. Juryen ser på helhet, konsept, illustrasjon, design, fotografi, typografi, omslag, innbinding, materialvalg med mer. Av alle innsendte verk velger de ut én bok som Årets vakreste bok.

Les også: Årets vakreste

Vant i 2014: Air Mail. «Brev 1964 – 1990». Utgivelsen er designet av Aslak Gurholt Rønsen i Yokoland, og inneholder brevvekslingen mellom poeten Tomas Tranströmer og hans amerikanske venn og kollega Robert Bly.

Bokkunstprisen

Vinnerbøker og formgivere feires med prisutdeling på Sentralen i Oslo, onsdag 25. april. Bokkunstprisen tildeles samme kveld en person som har gjort en betydelig innsats for utgivelse av norske kvalitetsbøker. Denne æresprisen ble første gang delt ut i 1957. Dagen etter prisutdelingen åpner en utstilling i Grafills lokaler R21 hvor vinnerbøkene kan tas nærmere i øyesyn. Utover høsten vil bøkene reise rundt til utvalgte norske byer.

Les også: Her er årets vakreste bøker

Ikke for sent

Bøker som sendes inn må være offentliggjort for første gang i tidsrommet 1. januar – 31. desember 2017. Påmeldingsgebyr er kr 600,- per bok.

Så har du formgitt eller bidratt i produksjonen av en vakker bok, send den inn til konkurransen!

Påmeldingsfristen er onsdag 7. februar 2018 klokka 23.59.

Les også: Årets vakreste bok

Vant i 2016: Per Dybvig med boken «Jegeren – En fortelling fra skogen»

Grafill

Årets vakreste Bøker arrangeres av Grafill, en interesseorganisasjon for alle som arbeider eller utdanner seg innen design, illustrasjon og visuell kommunikasjon. Organisasjonen er landsdekkende og har 1300 medlemmer.

Du kan lese mer om konkurransen her.