Årets vakreste?

Designbyrået Byggstudio er Grafills nye designpartner når årets vakreste bøker skal kåres.

Årets vakreste Bøker er en årlig pris som fokuserer på design. Prisen deles ut i mars neste år, og det er interesseorganisasjonen Grafill som har hovedansvaret. Annethvert år drar de inn en ny samarbeidspartner. Nå er turen kommet til designbyrået Byggstudio.

 

 

– Vi er veldig glade for muligheten til å jobbe med dette prosjektet framover. Boken er et kjært hverdagsobjekt for mange og noe det blir spennende å utforske blant annet gjennom fotografi og utstillingsformatet.

byggstudio_mg_1338
Skal bidra til å kåre årets vakreste: Hanna Nilsson (t.v.) og Sofia Østerhus

Det sier Hanna Nilsson og Sofia Østerhus, som står bak det svensk-norske designstudioet, som nå skal være med og kåre årets vakreste. Byggstudio ble startet i 2006 og jobber hovedsakelig med design av grafiske identiteter, skilt, utstillinger og miljøer.

– Formidling og grafisk design i offentlig miljø er vårt største interesseområde og for tiden arbeider vi blant annet med en serie interaktive vegginstallasjoner til tre barnehager i Stockholm samt et skiltprosjekt til Harpefoss hotell, sier de to.

Den norske delen av duoen bak byrået, Sofia Østerhus, poengterer overfor BOK365 at deres hovedoppgave blir å formgi profilen til årets konkurranse, altså katalogen og utstillingen blant annet. – Men vi er jo veldig glade for oppdraget. sier Sofia Østerhus.

 

Les også: Her er årets vakreste bøker

 

Nye krefter

Det er Grafill som har hovedansvaret for kåringen av årets vakreste bøker. Grafill er organisasjonen for alle som arbeider eller utdanner seg innen design, illustrasjon og visuell kommunikasjon. Organisasjonen er landsdekkende og har 1350 medlemmer.

Men Grafill er altså ikke alene om å stå bak Årets vakreste Bøker. Annethvert år bytter de ut samarbeidspartneren.

– Grafill pålegger seg selv å bytte ut samarbeidspartnere med jevne mellomrom, nærmere sagt hvert andre år. Vi sier nå farvel til All Tomorrow´s og det gode og solide arbeidet de har nedlagt gjennom disse årene. Vi har vært strålende fornøyd. Nå er det nye krefter som skal være med oss og videreutvikle Årets vakreste Bøker, og vi gleder oss til å starte samarbeidet med Byggstudio. Vi har store forventninger til hva byrået kan bidra med. Vi vil gjøre Årets vakreste Bøker enda viktigere, enda større og enda bedre i årene som kommer, og vi vet at Byggstudio er helt riktige samarbeidspartnere for oss, sier daglig leder i Grafill, Kari Bucher.

 

Les også: Årets vakreste bok

 

Hedrer den visuelle delen

Årets vakreste Bøker arrangeres årlig, og er den eneste konkurransen som hedrer den visuelle delen av bokbransjen. Konkurransen har en lang tradisjon som strekker seg helt tilbake til 1933. Målsettingen er å løfte og inspirere forlag, forfattere, designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre.

 

Vinnerbøker på turné

Det kårer vinnere i ulike kategorier. Juryen ser på bokens helhet, overordnet konsept, illustrasjon, design, fotografi, typografi, omslag, innbinding, materialvalg med mer. Av alle innsendte bøker kåres også Årets vakreste bok.

Vinnere offentliggjøres 30. mars 2017.

Alle vinnerbøkene stilles ut i Grafills lokaler og presenteres på nett og i katalog. Utstillingen åpner fredag 31. mars.

Vinnerbøkene sendes også ut på turné i utvalgte norske byer, og gullvinnere sendes i tillegg til bokmessen Book Art International i Frankfurt og Best Book Design from all over the World i Leipzig.