Hvem er «vi»? Cappelen Damm, eller Storytel?

EBok.no-sjef Lene Røren

I artikkelen med tittelen «Storytel suser avgårde» som ble publisert på Bok365.no fredag ettermiddag, ble jeg intervjuet i forlengelse av kronikken jeg skrev i Klassekampen 29. juni. Der går jeg med god dokumentasjon hardt ut mot Cappelen Damm og deres brudd på leveringsplikten. Som eksempel på dette ga jeg journalisten i Klassekampen tre titler (av nærmere 20) som Cappelen Damm har tilgjengeliggjort på Storytel.no, men som ikke var tilgjengelig i Bokbasen for salg eller strømming hos andre bokhandlere. Journalisten skulle bruke disse eksemplene i en oppfølgende sak. Det var derfor påfallende at Cappelen Damm gjorde akkurat disse tre titlene tilgjengelig for salg umiddelbart etter at innlegget og den oppfølgende artikkelen hadde vært på trykk i Klassekampen.

I fredagens artikkel på Bok365.no kan jeg lese at Storytel-sjef Havik uttaler seg om akkurat disse tre titlene: «Storytel-sjef Håkon Havik som er innleid fra Cappelen Damm, avviser bestemt at det er noe konspiratorisk ugreie rundt tilgjengeligheten. – De tre titlene vi nå har frigjort…»

Jeg reagerer på at sjefen for Storytel i det hele tatt uttaler seg, for jeg har aldri kritisert Storytel. Min kritikk har gått til eierforlaget Cappelen Damm, som opererer på en måte som bryter med leveringsplikten og setter Bokavtalen i fare!

Men det jeg reagerer aller sterkest på, er det Havik faktisk sier «…de tre titlene vi nå har frigjort..» – Vi? Hvem er «vi»? Cappelen Damm, eller Storytel?

 

LENE K. RØREN

Leder EBOK.NO