– Høyt nivå og modige deltagere

Eskil Åsmul ble vinneren av Forfatterfight 2014 og bokkontrakt. Hans Olav Lahlum lot seg imponere av både motet og nivået hos finalistene.

–Dette er et spennende og forfriskende arrangement som vi helt klart må bruke innenfor litteraturen. Det er et høyt nivå på alle deltakerne, og det er veldig modig av dem å gjøre det de gjør i kveld, sier Hans Olav Lahlum til BOK365.

Onsdag kveld gikk finalen av Forfatterfight 2014 av stabelen på Kulturhuset på Youngstorget. Etter tre innledende runder det siste halvåret, hvorav to vinnere fra hvert arrangement gikk videre til onsdagens store finale, var det på tide å kåre mesteren

 

Gåsehud og særegenhet

Kveldens dommere var Helene Uri, Tom Egeland, Øystein Wiik og Anne B. Ragde. Innledningsvis gjorde de det klart hva de ønsket seg av deltakerne; en god opptreden, gåsehud, en god tekst og særegenhet.

Dommernes oppgave var å velge ut tre av kveldens seks deltagere til den ultimate finalen. Deretter lå alt i publikums hender: Ved jubel og hyling fra salen, fanget opp av en desibelmåler. Den finalisten som skapte mest støy i salen ble kåret til vinner.

 

Hoppende glad

–Det var et veldig høyt nivå her i kveld, og det er store forventninger, forteller Eskil Åsmul til BOK365 i pausen, før dommerne har røpet hvem av de seks deltakerne som er de tre ultimate finalistene.Selv om han kanskje ikke var like fornøyd med sin egen  innledende runde kunne Eskil Åsmul smile og puste lettet ut da pausen var over og han ble annonsert som en av de tre finalistene som skulle «fighte» om seieren. Ytterligere få minutter senere kunne han virkelig hoppe av glede da han ble kåret til vinneren av Forfatterfight 2014, foran Thomas Espevik og Ingebjørg Liland.

 

eskil2  vinnerbildet2

Eskil Åsmul sikret seg både pokal og bokkontrakt.

 

–Forfriskende

Som bonus kunne de fremmøtte også få med seg  Hans Olav Lahlum, fra hans nye bok «Maurtuemordene» som utkommer i august, og en minikonsert med Bertine Zetlitz.

–Dette er et spennende og forfriskende arrangement som vi helt klart må bruke innenfor litteraturen. Det er et høyt nivå på alle deltakerne, og det er veldig modig av dem å gjøre det de gjør i kveld, forteller Hans Olav Lahlum til BOK365.

 

Høy temperatur

Vinneren får en bokkontrakt med Juritzen Forlag. Andre og tredjeplassen belønnes med diplom, intensjonsavtale og skrivekurs i forlagets regi.

–Det er flotte premier til  de tre øverste plassene, så det er ikke fullstendig tap dersom en ikke sikrer seg førsteplassen her i kveld, fortalte Eskil til BOK365 like før han ble stemt frem som vinneren. –Selv skulle jeg kanskje ha foretrukket at dommerne bedømmer hvem som er vinneren, i stedet for publikum.

Engasjementet var det lite å si på: Det ble en dose rabalder og uenighet rundt målingen blant publikum i salen, som alle hadde sine favoritter. Men det hører kanskje med i en real Forfatterfight.

 

Hovedbildet: Fortjent heder og ære til (f.v.) Thomas Espevik, Eskil Åsmul og Ingebjørg Liland.