Gyldendal signerer Jürgen Klopp

… i hvert fall indirekte. Forlaget utgir "Klopp. Bring the noise" av The Guardians fotballekspert Raphael Honigstein.

– Klopps ekstreme egenskaper gjør ham til den mest interessante lederen og personligheten i internasjonal fotball. Vi i Gyldendal gleder oss enormt over å utgi biografien om mennesket og manageren som alle elsker – enten man er Liverpool-supporter eller ikke, sier Cathrine Sandnes, redaksjonssjef for sakprosa i Gyldendal.

Suksess i alle klubber
Jürgen Klopp er trolig verdens mest kjente og ettertraktede fotballtrener. Han har hatt suksess i alle klubber han har ledet, og med sitt store smil og imøtekommende vesen tok han Liverpool med storm. «In Klopp we trust» ble raskt Liverpool-fansens nye slagord. I år har resultatene for alvor kommet, med en sterk 2. plass i Premier League, og nå, triumf mot Tottenham i Champions League-finalen, bragder som har gitt ny kraft til slagordet «You’ll Never Walk Alone».

Klopp hadde selv en anstendig karriere som fotballspiller, preget av «ferdigheter på femtedivisjonsnivå, men en fotballhjerne på elitenivå». Det er dette han har omsatt i fotballverdenens mest effektive, omtalte og suksessfylte spillestil.

Likt av alle
Raphael Honigstein, The Guardians ekspert på tysk fotball, står bak boka. I følge Gyldendal med eksklusiv tilgang til Jürgen Klopps venner, familie, kolleger og spillere. Honigstein tar med leserne inn i kulissene både i Mainz, Borussia Dortmund og Liverpool. Han skildrer Klopps autentiske stil, sjarm og omsorgsevne. Men han tegner også et bilde av en ekstremt dedikert manager, som kan være temmelig nådeløs og har et temperament som bobler både over og under overflaten.

Boka, som utkommer på norsk i september, ble opprinnelig utgitt i 2017 og ble en salgssuksess i flere land. Raphael Honigstein har fortsatt å følge Jürgen Klopp tett, og etter Champions League-finalen blir boka oppdatert med nye kapitler.

 

(foto: Liverpool FC)