Tilbyr gratis nett-grammatikk

SAMSUNG CSC

Riksmålsforbundet tilbyr nå det nyredigerte oppslagsverket «Norsk grammatikk» på nett –  gratis for alle.

– En gavepakke for alle som ønsker å ordlegge seg korrekt, sier Riksmålsforbundets formann Trond Vernegg. 

Riksmålsforbundet tilbyr nå gratis for alle det nyredigerte oppslagsverket Norsk grammatikk i nettversjon på sin hjemmeside –  riksmalsforbundet.no.

 

– Et verdifullt tilbud

– Dette er en gavepakke for alle som ønsker å ordlegge seg korrekt, sier Riksmålsforbundets formann Trond Vernegg.  – Ikke minst er dette et verdifullt tilbud til skoleelever og studenter som enkelt kan slå opp i denne digitale grammatikken når de er i tvil om hva som er riktig å skrive.

«Norsk grammatikk» er en oppdatering og videreføring av Gorgus Cowards Riksmålsgrammatikk , og den er utgitt på papir av Kunnskapsforlaget.  Det Norske Akademi for Språk og Litteratur har revidert  kapitlene, og professor  John Ole Askedal (bildet over) er hovedredaktør. Grammatikken omfatter riksmål og moderat bokmål, som det etter de senere års rettskrivningsvedtak nesten ikke er noen forskjell på.

 

– Lettere å finne frem

– I forhold til papirutgaven har nettversjonen den fordel at man kan søke digitalt i teksten og lettere finne frem til det man lurer på, påpeker Trond Vernegg.  – «Norsk grammatikk» på nettet er brukervennlig og utarbeidet av noen av landets fremste filologer. Vi i Riksmålsforbundet ønsker å fremme god språkbruk, og en gratis grammatikk på nettet er et konkret og håndfast bidrag.

 

Grammatikken finner du her: http://www.riksmalsforbundet.no/grammatikk/norsk-grammatikk/