– Gode fortellinger fra hele verden

BERGENSFORLAGET MANGSCHOU: Åsne Bruvik Lie, Evy Singstad og Marianne Rieber (Foto: Gaute Singstad)

MANGSCHOU-BOKHØSTEN: Mangschou forlag fortsetter sin oversattsatsing, og ser frem til en høst med gode fortellinger fra hele verden.

Vi har allerede gitt atskillig gløtt inn i bokhøsten, trukket frem hete utgivelser og anmeldt et par dusin nye bøker, men: De neste dagene og ukene skal vi også bla oss gjennom forlagenes bokhøst og gi dere lesere en bok-tapas fra hvert av forlagene. Nå er turen kommet til Mangschou.

Vi starter med tre bøker fra høstlisten deres:

Ved frokostbordet av Defne Suman. Det er en tyrkisk bestselger og aktuell roman. Da den tyrkiske kunstneren Sirin Saka fyller 100 år inviteres familien over tre generasjoner til å feire henne i sommerhuset utenfor Istanbul. I løpet av to korte dager avsløres familiens store hemmelighet, om brutte løfter og skjult kjærlighet, og et land som fornekter sin egen voldelige historie.

Lekkert av Sabrina Ghayour. Her presenteres nye oppskrifter fra bestselgerforfatteren av Persiana. Britisk-iranske Sabrina Ghayour er inspirert av Midtøstens og Persias rike matkultur og lager alltid mat med en enkel målsetning: mest mulig smak, minst mulig styr. Oppskriftene passer både til hverdag og fest.

Alice i eventyrland. Et myldreeventyr av Aleksandra Artymowska.  Aleksandra Artymowskas myldreeventyr er inspirert av Lewis Carrols klassiske barnebok Alice i eventyrland. Boka er fylt med praktfulle scener, fra den gale hattemakerens teselskap til linjer med marsjerende spillekort. Leserne må løse den ene gåten etter den andre, finne skjulte objekter og vandre gjennom labyrinter i et nostalgisk og sjarmerende landskap.

Inspirasjon til de nysgjerrige

– Mangschou forlags høstliste preges av forlagets satsing på å gi leserne gode fortellinger fra verden og inspirasjon til de som er nysgjerrige på verden og som ønsker å forstå det store bildet, forteller daglig leder i Mangschou forlag, Evy Singstad.

– En «skjult skatt» eller annerledes-utgivelse?

Jegeren av Tor Arve Røssland. Dette er den siste boka i Skumring-serien – en serie til ungdom som trenger lettleste alternativer og engasjerende fortellinger. Serien er særlig populær i bibliotekene. Jegeren av Tor Arve Røssland er en rystende fortelling fra et høyreekstremt miljø i Norge.

– En fersk forfatter det er verdt å merke seg?

– Den tyrkiske forfatteren Defne Suman leses mye i Tyrkia. Hun skriver levende om sensur og sannhet, om kjærlighet og om hvordan innbyggerne i et land er med på å fornekte og forme en felles historie. Suman er opptatt av konsekvensene av folkemord og sensur, og hvordan tapene og traumene påvirker de overlevende familiene over generasjoner.

 

MER FRA BOKHØSTEN 2021:

SKALD-BOKHAUSTEN: Kortreist haustliste

PITCH-BOKHØSTEN: Følger opp boksuksesser

SPARTACUS-BOKHØSTEN: Folkeopplysning, rett og slett