Britiske storforlag dropper Frankfurt

(Foto: Frankfurter Buchmesse)

Penguin Random House, Bloomsbury og HarperCollins vil ikke delta fysisk på Frankfurt-messen i oktober.

Frankurt-messen i oktober vil gå av stabelen i et hybridformat, altså med både fysiske og digitale arrangementer. Smittesituasjonen har derimot ført til at flere britiske forlag velger å ikke delta på messens fysiske arrangementer, blant andre tre av Storbritannias største forlag, Penguin Random House, Bloomsbury og HarperCollins.

En talsperson fra Penguin Random House uttalte følgende til Bookseller:

– Vi vil delta og støtte årets Frankfurt-messe digitalt for å holde kollegene våre trygge.

De melder også at USA-kontoret til forlaget ikke vil delta fysisk, men derimot vil Penguin Random House Germany vil ha en stor stand på messeområdet.

Ikke alle uteblir

I følge Bookseller vil HarperCollins og Bloomsbury også kun delta digitalt.

– Vi vil veldig gjerne treffe kundene våre, men i år vil vi ikke delta på FIBF. De mange nedstengingene har vist oss at vi kan jobbe produktivt på avstand, sier markedssjef i Bloomsbury, Kathleen Farrar.

Men noen britiske forlag melder at de vil ta turen til Frankfurt i oktober. Blant annet står Macmillan og Hachette fremdeles som påmeldt på messens nettsider, hvor Frankfurt-messen opplyser at hele 60 utstillere fra Storbritannia og 13 fra Irland fremdeles planlegger å delta fysisk.

60 land registrert

– Hittil er utstillere fra mer enn 60 land registrert for å delta Frankfurt, inkludert 41 nasjonale stands fra land som USA; Kina, Japan, Frankrike, Norge, Ungarn, Canada, Italia og mer. Vårt mål er å organisere et trygt arrangement for alle deltakerne i tråd med gjeldende smittevernregler, uttaler Frankfurt-sjef, Juergen Boos.

Alle besøkende til messen må kunne fremvise dokumentasjon på enten at de er fullvaksinert eller en negativ covid-19 test.