God morgen, Norli Bogstadveien!

-Med Knausgård bak disken ville vi nok dratt enda flere damer til butikken, mener Magnus Høiby-Nikolaisen.

Plassert midt i Oslos mest fasjonable shoppinggate ligger Norli Bogstadveien. Mens kundene farter opp ned gaten i jakt etter dagens neste kupp, holdes hvilepulsen nede og smilefjeset på inni butikken.

Bokhandelen åpnet i 2006, og har siden den tid spredt leseglede og kunnskap i nærmiljøet. Likt som resten av butikkene i Bogstadveien har bokhandelen en ryddig og moderne stil, men de har ikke mistet sitt norliske særpreg. Norli Bogstadveien er en butikk som passer perfekt både for de som bare vil rusle langs hyllene og titte, samt de som er ute etter gode anbefalinger fra den kyndige betjeningen. Og slapp av, selv om de ansatte jobber alene i butikken får de gått på do.

 

Navn: Magnus Høiby-Nikolaisen

Jobber hos: Norli Bogstadveien. Jeg har jobbet her siden mars, men har tidligere jobbet i andre Norli butikker i nesten fire år.

 

Norli Bogstadveien

 

Er det en god morgen?

Ja, det er en veldig god morgen – litt stille før stormen akkurat nå.

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Billedboken Jorden sett fra himmelen av Yann Arthus-Bertrand.

 

Tre egne favoritter akkurat nå

Underkastelse av Michel Houllebecq. Han skriver utrolig godt. Jeg føler språket og tonen er litt mer tilgjengelig enn i de tidligere bøkene. Det gjør jo selvsagt boken mer engasjerende.

Norwegian wood av Haruki Murakami. Denne boken har alltid vært en favoritt, helt siden jeg var liten.

Innsirkling-triologien av Carl Frode Tiller. Jeg må jo nevne noe norsk litteratur, og dette er dessuten en veldig god serie.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

«Har dere salg på skolesekkene?»

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Brødrene Løvehjerte av Astrid Lindgren. Jeg leste den da jeg var åtte eller ni år, og den gjorde veldig inntrykk på meg. Den var både fin og skummel på samme tid.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

«Har du vært på do i dag?» Spørsmålet kom fra en stamkunde, og grunnen til at hun spurte er jo fordi vi jobber alene på jobb noen ganger – så hun bare passet på meg.

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Jeg skulle gjerne hatt Knausgård i butikken. Han har mange gode observasjoner, og da hadde jeg hatt noen å sparre med bak kassen. Dessuten ville han nok dratt damene inn i butikken…

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Michel Houllebecq. Han hadde nok trukket store folkemengder – vi selger mye av bøkene hans her. Og han er jo en personlighet, så det hadde vært artig å ha ham i butikken.