Over 5000 på barnebokfestivalen!

– Den aller første festivalen har vært et stort løft for barne-og ungdomslitteraturen, fastslår en fornøyd Ellen Hogsnes etter Barnebokfestival 2015.

Vi er strålende fornøyde med besøket, sier Ellen Hogsnes i arrangementskomiteen for Barnebokfestival 2015. Totalt 5100 publikummere, små og store, var innom arrangementene.

– Den aller første festivalen har vært et stort løft for barne- og ungdomslitteraturen. Vi har langt på vei fått til det vi ønsket: Å skape arenaer for de nye, norske bøkene for barn og ungdom, sier Hogsnes. – Sammen med samarbeidspartnerne våre har vi gjennomført over 60 arrangementer og hatt over 100 forfattere i sving i løpet av tre dager.

 

Ellen H 2

LØFT: – Et stort løft for barne- og ungdomslitteraturen, sier Ellen Hogsnes.

 

Skikkelig nybrottsarbeid

– Vi har laget en stor festival på et minimalt budsjett, dette er et skikkelig nybrottsarbeid! 17 forlag i alle størrelser har trukket i samme retning, og alle har hatt et reelt eierskap til festivalen, sier Ellen Hogsnes.

Hun vil ikke umiddelbart kvittere ut at det blir en ny festival i 2016:

– Nå skal vi evaluere. Deretter vil styringsgruppen komme med en innstilling, og denne innstillingen er en av faktorene som avgjør om det blir festival neste år.

 

GryMoursund

TROLSKE STREKER: Stort engasjement da Gry Moursund kurset barn i å tegne troll.

 

Vellykkede kurs

Høydepunktene under festivalen?

– Det er ikke enkelt å velge favoritter blant de mange programpostene, og jeg var jo heller ikke til stede på alle selv. Både Stian Hole og Gry Moursund hadde unike kurs der barna selv var med å lage bilder. Live-tegneshowet med Flu Hartberg, Anna Folkestad og Gry Moursund lørdag var en fest. Og de store familiepostene, som Alexander Rybaks Trolle-show og Inger Gundersens fine forestilling med Karsten og Petra, Lillesøster og Ludde, var til stor fornøyelse og glede for hundrevis av små – og store.

 

Skrivekurs

HOLDT SKRIVEKURS: Ida Løkås og Tiger Garté.

 

Festivalfølelse

Ellen Hogsnes vektlegger også det sosiale aspektet:

– Jeg glad for at vi fikk til en vellykket fest for bransjen på torsdagen. Med så mange arenaer er det en kunst å skape den gode festivalfølelsen. Torsdag kveld møttes forfattere, illustratører, organisasjoner, forlag, bokhandlere og bibliotekarer til uformell fest og fikk snakket sammen. Jeg håper og tror at alle har kjent at festivalen angår dem.

 

 

Hovedbildet: Stor jubel for Alexander Rybak, Dennis Storhøi og resten av Trolle-crewet.