Disse går fra Notabene til Norli

Butikkene som nå skifter fra Notabene til Norli finner du her.

I går listet BOK365 Notabene-utsalgene som i sommer ble solgt til ARK. I dag kan vi melde om salg av ytterligere 15 butikker. Nå er det konkurrenten Norli Libris som kjøper.

Etter fra salget sitter Notabene nå igjen med litt over 60 butikker, samt en netto kontantbeholdning på nær inntil 100 millioner. Også salgene til Norli er godkjent av Konkurransetilsynet.

– Vi har kjøpt tilbudte butikker som vi økonomisk sett, har vurdert som interessante, sier adm. direktør John Thomasgaard i Norli Libris. I tillegg nevner Thomasgaard hensynet til Konkurransetilsynet, og som i flere tilfeller kan ha vært avgjørende for fordelingen av butikker mellom ARK og Norli.

Notabene-kjedens totalomsetningen var i fjor nesten 450 millioner kroner. BOK365 anslår at salgene vil redusere Notabenes omsetning til rundt 250 millioner for inneværende år.

Notabene har tradisjonelt vært den av kjedene som har lavest andel bøker av totalomsetningen. For bokbransjen kan derfor overgangene borge for vekst. Det store spørsmålet er imidlertid hva som nå skjer med de gjenværende Notabene-butikkene, herunder bruken av selskapets positive kontantbeholdning.

Alle gjenværende butikksjefer var sist uke hentet til et orienteringsmøte på Gardermoen. Etter det BOK365 erfarer ble det ikke varslet fare for umiddelbare nedleggelser.

Butikkene som nå skifter til Norli er:

 1. Strømmen
 2. Nesodden
 3. Jærhagen
 4. Jørpeland
 5. Laksevåg
 6. Volda
 7. Tvedestrand
 8. Bærums Verk
 9. Åmot
 10. Brotorvet
 11. Rykkinn
 12. Raufoss
 13. Rortunet
 14. Østfoldhallen
 15. Rygge

 

Alle butikkene, med unntak av Notabene Volda, ligger i kjøpesentra.

 

Les også:

Disse gikk fra Notabene til ARK