Frode Granhus er død

Frode Granhus døde brått i sitt hjem fredag morgen, bare 52 år gammel.

Frode Granhus døde brått i sitt hjem fredag morgen, bare 52 år gammel. Hele Forlaget Vigmostad & Bjørke er i sorg over krimforfatterens bortgang.

 Våre tanker og dypeste medfølelse går til Frodes samboer, barn og øvrige familie. Dette er ufattelig trist og et stort tap for alle oss som kjente ham og hadde gleden av å jobbe med ham. Frode var en fantastisk forfatter med et stort publikum. Bøkene hans er blant Norges mest leste innen krimsjangeren, sier forlagssjef Elizabeth Sellevold.

Frode Granhus (f. 1965) debuterte med den kritikerroste krimromanen Hevneren i 2003. I 2006 kom Be en bønn for Sikas før han i 2010 fikk sitt gjennombrudd med Malstrømmen, som har fått strålende anmeldelser her hjemme og er solgt til ni land. Senere er det kommet ytterligere fire romaner fra Lofotkrimmens mester – to av dem er nominert til Bokhandlerprisen, en til Rivertonprisen og en til Brageprisen.

Med Lofoten som kulisser

Mange boklesere ble veldig glade i Frode Granhus’ krimbøker med politietterforskeren Rino Carlsen i hovedrollen og Lofoten som kulisser.

– Jeg ønsker å skrive historier som engasjerer og berører, sa Frode Granhus om sitt eget forfatterskap.

Den femte boken i serien med Rino Carlsen, Forliset, ble utgitt tidligere i år. Den sjette skulle etter planen ut neste høst.

Frode Granhus jobbet som rådgiver i NAV og bodde på Leknes i Lofoten med samboeren og datteren deres.