Disse gikk fra Notabene til ARK

Konkurransemyndighetene har gitt grønt lys for 25 «overganger»: – Vi har ikke bare solgt «indrefiletene», sier Notabene-sjef Stian Simonsen.

Blant annet for å kompensere for bortfallet av Gardermoen til Tanum, kjøpte ARK i sommer 25 butikker fra Notabene for en kjøpeskilling på over 100 millioner kroner – inkludert varelager. Konkurransemyndighetene har godkjent oppkjøpene, og det er klart hvilke Notabene-utsalg som vil figurerer med ny logo i bokhøsten. Alle utsalgene ligger i kjøpesentra, med en overvekt av butikker i Amfi-sentrene.

4 mill. per butikk

Omsetningen i fjor for de den gang noe over hundre Notabene-utsalgene, var på 440 millioner – altså litt over 4 millioner i snitt per utsalg. Boksalget utgjør vanligvis rundt halvparten av totalomsetningen. I fjor gikk kjeden med et underskudd på 6 millioner. BOK365 anslår at salget til ARK vil redusere omsetningen i Notabene-kjeden med – rundt regnet – en fjerdedel, altså i overkant av 100 millioner. – Det er slett ikke slik at Notabene først har solgt indrefiletene og så sitter igjen med restene, sier Stian Simonsen, administrerende direktør i Notabene.

FÅR CASH: Stian Simonsen.

 

Oppgjør i kontanter

Det er verd å merke seg at oppgjøret for butikkene skjer i kontanter. Notabene hadde ved siste årsskifte en samlet kortsiktig gjeld på litt over 100 millioner, hvilket betyr at soliditeten i kjeden isolert sett, er betydelig forbedret.

Notabene har solide eiere som investeringsselskapet Jotunfjell Partners og DNB i ryggen. Simonsen vil ikke åpne boka for bokhandelkjedens videre strategi: – Vi er i en prosess som gjør det umulig for meg å kommentere videre veivalg og eventuelle partnere, men vi er glade i bøker, sier en ordknapp Simonsen.

 

FRA NOTABENE TIL ARK: Tista.

 

Disse Notabene-butikkene er nå ARK-bokhandler:

 

Østlandet

Buskerud Storsenter (Nedre Eiker), Storo (Oslo), Tista (Halden), Kongsvinger, Strandtorget (Lillehammer), Brumunddal, Eiker Senter, Drøbak, Horten, Drammen.

Sørlandet

Harebakken (Arendal), Vågsbygd, Eikunda (Egersund)

Vestlandet

Maxi Sandnes, Bryne, Madla, Os, Sunndal, Voss,

Trøndelag

City Lade (Trondheim), Valentinlyst (Trondheim), Levanger

Nord-Norge

Kanebogen (Harstad), Mosjøen, Finnsnes