Går ikke til Stordalen

EKSPORTSUKSESS NUMMER 1: Jo Nesbø. (Foto Thron Ullberg/Salomonsson Agency)

Jo Nesbø kan gjerne ha Jørn Lier Horst som forlegger – hvis Horst begynner i Aschehoug.

Med Tom Egeland, Tom Kristensen og Thomas Enger inne i folden til Jørn Lier Horsts nye forlag Capitana, har spekulasjonene gått høyt om hvem som følger etter. Og ikke minst: Hva med Jo Nesbø?

Vi har tidligere kommentert at det ikke vil være sannsynlig at Nesbø går fra Aschehoug. I dag bekrefter hovedpersonen selv dette i et VG-intervju.

– Jeg er jo nysgjerrig. Det er spennende å sitte på gjerdet og se hva de får til, sier Jo Nesbø om Petter Stordalens inntreden i den norske bokbransjen.

– Sitte på gjerdet? Det betyr vel at du kan hoppe ned på den andre siden?

– Ja, stryk det. Det var et utrolig dårlig bilde. Jeg mener selvfølgelig at jeg sitter på tribunen og er nysgjerrig tilskuer. Det er alltid spennende med dyktige folk som er villige til å satse i bransjen, så får vi håpe at dette bidrar positivt, sier Jo Nesbø til VG.

Må bli smartere

– Det hadde kanskje vært litt rart for deg å få Jørn Lier Horst som forlegger?

– Nei, jeg kunne gjerne hatt ham som forlegger – hvis han begynner i Aschehoug, ler Jo Nesbø.

I motsetning til Tom Egeland synes han ikke alderen 58 år (samme alder som Nesbø når i slutten av mars) er noe sårt punkt som forfatter.

– 58 år er kun et sårt punkt som klatrer. Der merker jeg at jeg var sterkere i fjor. Så nå handler det om å prøve å bli en smartere klatrer, sier Nesbø til VG.

 

(Foto: Thron Ullberg / Salomonsson Agency)