– Går ikke fra noe, går til

SIKRET SEG INTERNASJONAL SNAKKIS: Strawberrys Anne Fløtaker.

Anne Fløtaker slutter i Cappelen Damm etter tyve år for å bli en del av det nye forlagshuset.

Anne Fløtaker har sagt opp jobben i Cappelen Damm for å bli en del av Petter Stordalens forlagshus. Hun går inn som sjefredaktør i den ferske forleggeren Jørn Lier Horst forlag Capitana. Og hun gleder seg til å ta fatt.

– Jeg gleder meg veldig. Det kunne ikke vært bedre enn dette. Jeg ser frem til å jobbe med Jørn, Jonas og Anne, sier Anne Fløtaker til BOK365.

Trefotet byggverk

Jonas, som Fløtaker refererer til, er Jonas Forsang, forlegger i Pilar Forlag, ett av beina i Stordalens trefotede forlagsimperium. Anne er Anne Gaathaug, mangeårig sjef i Kagge, og nå forleggger i nystartede Gloria, som er det andre beinet.

Det tredje er altså Capitana, og det er der Fløtaker skal inn som sjefredaktør.

– Hva blir oppgavene dine der?

– Jeg skal gjøre det samme som jeg gjør nå. Det vil si være redaktør, kjøpe inn bøker og ta imot forfattere som eventuelt kommer til oss. Planene er at vi skal jobbe tett sammen i de tre forlagene. Jeg gleder meg til å være en del av et lite team.

Elsket av forfatterne 

Capitana Forlag skal gi ut skjønnlitteratur. Både krim og annen. Anne Fløtaker har vært svært populær blant forfatterene hun har jobbet med i Cappelen Damm. Det ble klart i høst da forlagsledelsen ville omplassere henne. Det førte til protester fra forfatterne og omplasseringen ble ikke noe av. Spørsmålet er hvor mange forfattere hun nå tar med seg over i den nye forlaget?

– Ingen som jeg vet om, sier Anne Fløtaker.

– Har ditt farvel med Cappelen Damm noe med turbulensen fra i høst å gjøre?

– Jeg har hatt det så bra i Cappelen Damm. Det er en sorgprosess å forlate et hus som det. Jeg har vært der i tyve år. Men når det er sagt så går jeg ikke fra noe nå, jeg går til noe

Starter på topp

– Hvor lenge har du visst om planene om et nytt forlagshus?

– I akkurat fem dager.

– Noen programerklæring for din nye jobb?

– Jeg synes det er litt tidlig å komme med noen programerklæring. Det jeg kan si er at vi starter på topp. Vi starter med en av Norges aller beste krimforfattere.

– Hva med selve sjefen? Petter Stordalen? Har du kjent ham lenge?

– Jeg har aldri truffet ham før nå. Han virker som en veldig hyggelig mann, og jeg tror vi har behov for slike som ham i bransjen. Han er en aktør som har en ambisjon, sier Anne Fløtaker.