Fred og ufred i Kagge-bokhøsten

Kagge-forlagssjef Anne Gaathaug kunne presentere en variert høstmeny, med en rolleliste som strekker seg fra Nobel-sekretær Geir Lundestad til fryktede torpedoer.

– Vi har veldig god bredde i år og mange bøker med stort potensial, forteller forlagssjef Anne Gaathaug.

Kagge forlag holdt i dag sin høstlistelansering på forlaget, og kunne presentere en bred og svært variert listeinnenfor flere sjangre.

 

– Sterk bokhøst

– Høsten 2015 er en sterk bokhøst fra de aller fleste norske forlagene. Det er derfor en stor tilfredstillelse å skulle presentere vår høstliste, som også for oss er meget sterk – i alle de bokgruppene vi utgir bøker i, forteller Gaathaug.

bobbyfischer

Blant de mange titlene på forlagets høstliste finner vi blant annet romanen Det er du som er Bobby Fischer av Christer Mjåset, som foregår i Lillehammer.

– Dette er en mye mer personlig bok enn det jeg tidligere har skrevet, forteller Mjåset. – Den består av minner fra Lillehammer og min fascinasjon for Bobby Fischer.

På listen er også tre sterke krimromaner: Espen Holm og boka Tilfellet Blumenfeld, Yrsa Sigurdadottir med en ny «stand alone» kalt Løgnen,  og Mons Kallentoft med Til jord skal du bli. Sistnevnte  har flyttet hele sitt forfatterskap til Kagge forlag.

 

 

Vetle om Lars Andreas

vetle_lied_larsen

 

Vetle Lid Larssen har skrevet boken om sin far Lars Andreas Larssen. Fortellingen Hvordan elske en far – og overleve er både hylende morsom og en sørgelig fortelling om forholdet mellom far og sønn. Om to mennesker som prøver å snakke sammen. Men som ikke får det til før det nesten er for sent.

Hanne Kristin Rohde er aktuell med sin første sakprosa-bok: Kjemp for alt hva du har kjært. Det samme er Jørn Lier Horst i samarbeid med Trond Einar Frednes med boka Badboy, hvor en av Norges mest fryktede torpedoer forteller fra innsiden av et tungt kriminelt miljø.

 

Fredens sekretær

geir_lundestad

 

Fredens sekretær av Geir Lundestad er likevel den det muligens stilles størst forventning til. Dette er historien om Nobels fredspris – fortalt fra innsiden.

– Jeg har mye å si om prisvinnerne. Fra den første telefonsamtalen, til de forlater landet, forteller Lundestad. – Jeg er mer opptatt av hva de står for, hvem de er osv. I boka tar jeg også for meg forholdet mellom Sverige og Norge.

 

 

Young adult-satsing

I kategorien barn og ungdom er Anne B. Ragde aktuell med serien Æsops fabler. Det stilles også store forventninger til De 4, en young adult-serie skrevet av et forfatterkollektiv som går under navnet Vera Voss. Kollektive består av noen av Norges mest produktive tv-forfattere. Det er  TV Wonder som står bak konseptutviklingen.

De4_1-Hevnen_HOY – Dette er en serie vi er veldig spente på, da det er en skikkelig young adult-satsning for oss. Det er et veldig spennende prosjekt, sier Gaathaug til BOK365.

 

 

 

 

 

 

 

Spratt korken

tennfjordMaja Lunde, Geir Lundestad, Christer Mjåset og Ingvild Tennfjord var forfatterne som fikk presentere sine bøker på Kagge-slippet i dag. Sistnevnte gjorde det med stil og spratt korken på en musserende vin hun mener passer perfekt til, nettopp, en høstlistepresentasjon. Tennfjord er aktuell med boka Perfekte viner.

J. M. Stenersens forlag har flere store satsinger, blant annet Klompelompe som allerede i forrige uke klatret helt til topps på Boklista, Josefine Andrén og Jenni Mylly med boka Grønt fra Funky Fresh Foods og Erik Bertrand Larssen med sin tredje bok som har tittelen Nå!