Fra BLA til Klassekampen

Thomas Espevik slutter som redaktør i Bokvennens Litterære Avis, og blir kulturjournalist i Klassekampen.

– Det var ikke et enkelt valg. Jeg har hatt en veldig fin tid i BLA, og har hatt gleden av å jobbe med tekstene til mange talentfulle folk. Samtidig har jeg savnet journalistikken, å skrive flere saker selv og ikke minst det å ha en litt større redaksjon rundt meg i det daglige arbeidslivet, sier Espevik.

Thomas Espevik har jobbet i Bokvennes Litterære Avis siden 1. september i fjor, og før dette jobbet han som journalist i NRK med fagansvar for litteraturdekningen på nett. Han har også utgitt boken Hva ville Johannes gjort? (Flamme).

– Det har vært et stort privilegium å få jobbe med litteraturkritikk og essayistikk i BLAs format. Det var med en viss ærefrykt jeg troppet opp der for å blir kollegaen til Gabriel, men han tok godt imot meg og jeg synes vi har fått til mye spennende sammen. Vi har jobbet aktivt med å rekruttere nye kritikere, og jeg synes vi har lyktes godt med det. Jeg kommer til å følge spent med på fortsettelsen!

En dyktig redaktør

– Pokker også! var det første jeg tenkte da jeg fikk beskjed om at Thomas Espevik forlater BLA og blir kulturjournalist i Klassekampen, sier Espeviks medredaktør i BLA, Gabriel Moro.

BLA lever videre, og prosessen med å hente inn ny(e) redaktør(er) er i gang. Moro ønsker Espevik lykke til videre.

– Jeg kjenner ham som en dyktig redaktør med journalistisk teft og svært god oversikt over hele det litterære feltet. Vi har hatt det veldig gøy sammen i BLA og det er derfor synd å miste en så flink og idérik kollega, som blant annet har bidratt med å hente inn flere nye skribenter til avisen og styrke profilen utad. Samtidig ønsker jeg Espevik all mulig lykke til i Klassekampen, selv om han nå ikke lenger kan kalle seg redaktør, «bare» journalist, sier Moro, som er i permisjon fra redaktørstillingen frem til august 2019.

– Arbeidsom og idérik

– Først og fremst gleder jeg meg til å sette i gang med et par saker jeg har tenkt på. Og så gleder jeg meg til tryggheten det (forhåpentligvis) gir å ha en fast jobb, sier Espevik.

Han tiltrer den nye stillingen i Klassekampen 7. januar, og erstatter Astrid Hygen Meyer som har hatt ansvar for litteraturdekningen de to siste årene, men som melder overgang til featureredaksjonen etter nyttår. Kulturredaktør Bendik Wold gleder seg til å få han ombord.

– Thomas er en usedvanlig arbeidsom og idérik type, og han er opptatt av at litteraturfeltet skal underlegges den samme kritiske granskning som andre samfunnsområder avisa dekker. Han er også flink til å identifisere trender og tendenser i samtidslitteraturen. Vi gleder oss veldig til å få ham ombord!