Fornøyde bokhandlere

– «Mors gaver» omhandler et viktig tema mange mennesker kjenner seg igjen i.

Bokhandlerprisen til Cecilie Engers Mors gaver blir tatt godt imot blant bokhandlerne BOK365 har snakket med i ettermiddag.

–Selv om jeg personlig stemte på Roy Jacobsens De usynlige er jeg glad for at Mors gaver vant, sier Kjersti Hellesøe Nielsen i Norli nummer 7 i Bergen. – Boken omhandler et viktig tema mange mennesker kjenner seg igjen i. På godt og vondt.

kjerstinær

– Hva betyr prisen for dere bokhandlere?

–Den er viktig for oss, det er jo vi som bestemmer hvem som får denne prisen. Og den er viktig for salget. Folk legger merke til hvem som vinner priser og blir nysgjerrige på dem. Vi har akkurat stilt ut de bøkene vi har der folk ser dem best, sier Kjersti Hellesøe Nielsen i Norli nummer 7.

 

 

Carina Thornes i Studia bokhandel i Bergen er også glad for at Enger fikk prisen. – Jeg likte boken, svært godt,men stemte på lyrikeren Lars Raavand, som jobbet her hos oss tidligere. Han skriver vakkert, men kom ikke til finaleheatet denne gangen. Fint at Cecilie Enger vant når ikke han gjorde det.

carinastudia

– Kommer dere til å merke det på salget?

– Det gjør vi nok. Vi merket Nobelprisen og Brageprisen. Vi selger overraskende mye av Brage-vinner Norsk etymologisk ordbok. Jeg regner med at vi kommer til merke at Mors gaver også er blitt prisbelønt nå.

 

 

Arild Jakobsen hos Norli, Universitetsgaten i Oslo synes det var overraskende at Enger fikk prisen.

    – Jeg trodde først det var Roy Jacobsen som lå an best til å vinne med tanke på at boken hans kom ut i august. Mors gaver kom jo ikke ut før i oktober. Trodde også mer på Jon Michelets Skytteren egentlig.
   – Er hun en verdig vinner?
   – Ja, det er hun. Jeg har ikke lest boken selv, men etter hva jeg har lest av omtaler og all den positive kritkken den har fått, så fortjener hun nok prisen. Det er en fin bok, utseendemessig, og historien med temaet mor/datter og alzheimer er svært aktuell.
   Arild Rekdal, ansvarlig for skjønnlitteratur hos Norli i Universitetsgaten i Oslo er også glad for at Enger får prisen.
   – Det syns jeg er bra! Jeg har hatt stor tro på boken helt siden den kom tidligere i høst. Det er også fint at det endelig er en kvinnelig forfatter som får prisen.
gyldendalKristinHolt
Kristin Holt Gjørvaag, kjedeansvarlig hos Gyldendal er naturlig nok også fornøyd med bokhandlernes valg.
   – Det er helt fantastisk, sier hun til BOK365. – Jeg elsker boken og jeg mener virkelig hun fortjener den prisen. Den er varm og full av kjærlighet. Enger har tegnet et bilde av moren som gjør det umulig å ikke bli bergtatt av boken.