Forfatteren som ikke frykter slakt

Forfattere frykter vanligvis slakt. Ikke Helena Neraal, som onsdag signerte kokeboken Elg & Co hos slakterforretningen Strøm-Larsen på Torshov i Oslo.

Mens signerende forfattere stort sett er å finne i bokhandelen, eller etter foredrag på ymse litteraturhus og bibliotek, finner vi Helena Neraal blant hengende vilt, ribbe og annet slakt hos Strøm-Larsen på Torshov i Oslo. Der skriver hun hilsener i sin nye kokebok Elg & Co (Schibsted Forlag) til vilt-glade lesere.

helena sign

Godt og kortreist

–Jeg synes det er hyggelig å møte leserne mine blant de råvarene jeg faktisk skriver om. Og da er det få steder som er bedre enn nettopp her, hos Erik og gjengen hos Strøm-Larsen. –Gode og kortreiste råvarer er viktige ingredienser i min kokebok.

Etter suksessen med Tapas på norsk utgir hun nå sin andre kokebok med fokus på viltkjøtt og tilbehør som hun finner i skogen, som sopp, urter og bær, i tillegg til tradisjonelle grønnsaker og gode sauser.
Boken gir også informasjon om behandling av viltkjøtt på veien fra skogen til festmat med venner.

–Det er ikke alltid så lett å få innpass i bokhandelen nå om dagen, så da må man finne andre gode arenaer, sier Helena Neraal.

elg og co

Hvit elg

Elg & Co har fått flott mottagelse av flere anmeldere: «Akkurat så solid, tradisjonell, fristende og nyskapende som jeg hadde håpet,» skriver Linn T. Sunne i Oppland Arbeiderblad, og triller terningen til en femmer. Lisbeth Skøelv og Tara Smak kaller den «en bibel for jegere og andre viltinteresserte.»

Når hun ikke skriver kokebøker, driver Helena Neraal vertshuset Vita Älgen i Åmotfors. Her serverer hun blant annet sitt legendariske vilt-tapasbord. Navnet på etablissementet er slett ikke tilfeldig. Vita Älgen ligger i hjertet av Värmland, hvor man finner den hvite elg-stammen nordmenn har kunnet stifte bekjentskap med i den TV-aktuelle Jonas Gardell-serien Tørk aldri tårer uten hansker.