«Mors gaver» til topps på Boklista

Utsnitt bokomslag "Mors gaver" / Gyldendal

«Mors gaver» går helt til topps på Boklista denne uke. Yann De Caprona inntar førsteplassen på sakprosasiden med «Norsk etymologisk ordbok».

Det er ingen nykommere på Boklista denne uka. Bokhandlerprisvinner Cecilie Enger går helt til topps på den skjønnlitterære listen med Mors gaver. På den generelle listen går Brageprisvinner Yann De Caprona til topps med Norsk etymologisk ordbok. Du kan glede deg over gode ord-dykk fra De Capronas skattkammer i hans faste hjørne her hos BOK365.

Boklista finner du her: http://www.bokhandlerforeningen.no/Statistikk/Bestselgerlisten

Mottageren av den årlige Bokhandlerprisen får gjerne et ekstra skyv inn i de viktige salgsukene før jul. Den effekten synes også Cecilie Enger og Mors gaver å nyte godt av – og nå bærer det altså helt til topps. En allerede godt gående roman har fått ytterligere fart i desember og som BOK365 meldte tidligere i uka er totalopplaget nå er på 80 000 eksemplarer.

Også ute i verden er det bevegelse: Cecilie Engers behørig kritikerroste roman er solgt til Tyskland og leses og vurderes av mange forlag i Skandinavia, Nederland, Frankrike, Polen, England og Italia.

Se også intervju med Cecilie Enger på BOK365 TV: https://bok365.no/artikkel/konvolutten-som-ble-til-en-bok/#.UqhU5EB3vIU