Forfatter-rekord på Krimfestivalen

(Foto: Magnus Ragnvid)

Den svenske krimdronningen Camilla Läckberg er en av headlinerne – og en av hele 64 forfattere – under Krimfestivalen i mars.

21. til 23. mars er det klart for den åttende Krimfestivalen i Oslo, og festivalen kan melde om rekordmange forfattere på programmet, som ble offentliggjort idag. Det bys på møte med 64 forfattere på en tre dagers lang fest for krimlitteraturen.

De siste årene har vært en gullalder for nordisk krim, og Krimfestivalen ønsker å utforske dette fenomenet og sette nordisk krim inn i et internasjonalt perspektiv. Dette preger også årets festivalplakat. Den svenske krimdronningen Camilla Läckberg fronter en sterk svensk tropp på hele 11 forfattere – blant dem Anders de la Motte og Arne Dahl.  i tillegg kommer danske Anne Mette Hancock og islandske Yrsa Sigurdardottir.

Gardner og Dugoni

Så å si hele det norske A-laget er på plass, inkludert Gunnar Staalesen, Trude Teige, Torkil Damhaug, Tom Egeland, Unni Lindell, Jørn Lier Horst, Anne Holt og Hans Olav Lahlum. Fra USA kommer to av verdens mestselgende forfattere: Lisa Gardner og Robert Dugoni. Fire forfatterne tar turen over fra det britiske øyriket.

FESTIVALFORFATTER: Torkil Damhaug.

Den første Krimfestivalen ble avholdt i 2012. Festivalen ble umiddelbart en stor suksess og avisen The Guardian har trukket fram Krimfestivalen som en av verdens fremste krimfestivaler.

Torkil Damhaug festivalforfatter
I 2014 begynte Krimfestivalen å utpeke en Festivalforfatter, en forfatter det skulle være særlig fokus på. Karin Fossum ble da den første Festivalforfatteren. Året etter var det Gunnar Staalesen, deretter var det Jo Nesbø, Jørn Lier Horst og Unni Lindells tur. I år har festivalen valgt Torkil Damhaug som Festivalforfatter.

Krimfestivalen byr på over 50 forskjellige arrangement og alle har gratis inngang.
I tillegg til forfatterintervjuer og paneldebatter kan du oppleve en kriminalkomedie spesialskrevet for festivalen av Knut Nærum. Du kan også være blant de første som får se en episode av Wisting – en av tidenes dyreste norske tv-serier, som bygger på to av Jørn Lier Horsts romaner.

12 forlag

Cappelen Damm, Tanum og Krimklubben er hovedarrangører av Krimfestivalen. Festivalen blir også i år arrangert i samarbeid med Rivertonklubben, Oslo Nye Teater Centralteatret og 11 forlag i tillegg til hovedarrangør Cappelen Damm: Aschehoug, Gyldendal, Kagge, Vigmostad & Bjørke, Capitana, Bazar, Kolon, Vega, Panta, Gursli Berg og Gloria. Det blir også arrangement hos Tanum Karl Johan, og Norli Universitetsgaten. Dagbladet er festivalens mediepartner.

 

(Foto Läckberg: Magnus Ragnvid)