Vil ha Gaiman som Bowie-forfatter

Foto: Adam Bielawski, Wikimedia Commons

David Bowies sønn vil ha Neil Gaiman til å skrive filmmanus om farens liv.

Filmer om store musikkstjerner er noe som er i vinden. Freddie Mercurys liv blir feiret i publikumssuksessen Bohemian Rhapsody, og neste år kommer filmen om Elton John. Nå er også en ny film om David Bowie på trappene, Stardust. Men den har møtt motstand fra den avdøde musikerens familie.

Holder på rettighetene

Filmen skal handle om Bowies USA-turné i 1971, og reaksjonene fra Bowie-familien kom etter filmselskapet uttalte at filmen ville inneholde flere av Bowies opptredener. Bowies sønn, Duncan Jones, gikk ut på Twitter og hevdet at de slett ikke har frigitt rettighetene til musikken.

Jones skriver på Twitter: «Jeg sier ikke at filmen ikke kommer til å skje. Det vet jeg ikke. Det jeg sier er at filmen ikke vil inkludere noe av fars musikk og jeg kan ikke se for meg at det kommer til å forandre seg. Om man vil se en film uten hans musikk og uten familiens velsignelse, er opp til publikum».

Produksjonsselskapet har senere uttalt at filmen ikke kommer til å inneholde Bowies-musikk, men at de ikke er avhengige av musikken for å fortelle historien.

Vil ha Gaiman

Jones foreslår derimot en annen løsning: At Neil Gaiman skriver manuset til en film om farens liv. Som regissør ønsker Jones seg Peter Ramsey, som nylig regisserte den Oscar-nominerte filmen «Spider-Man: Into the Spider-Verse».

Gaiman og Ramsey ble overrasket over denne forespørselen: «Du er best!» tweeter Gaiman tilbake, mens Ramsey skriver: «Jeg er ikke verdig!!!!». Sistnevnte legger også til at han er en stor fan av Bowies musikk. Og Jones ber Ramsey vurdere tilbudet seriøst.

Neil Gaiman har også en forkjærlighet for Bowies musikk, og har skrevet mye om sangeren. Blant annet var musikeren en klar inspirasjon til hans Lucifer i Sandman-serien.

Jones, som selv har regissert flere filmer, utelukker at han selv kommer til å lage film om farens liv: «Jeg er ikke riktig person. Mitt perspektiv er altfor subjektivt og personlig».