!les ALMA-nominert

AVLYSER: Utdelingen av Ungdommens kritikerpris, med 200 ungdommer til stede, blir ikke gjennomført i morgen. Silje Tretvoll og Foreningen !les avlyser. Foto: Finn Ståle Felberg

For tredje år på rad er Foreningen !les nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2018.

En gladmelding til Foreningen !les på årets Frankfurt-messe: For tredje året på rad er foreningen nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA).

Stolte og glade

– Vi er selvsagt svært stolte og jublende glade for at vi igjen er nominert til ALMA. Det å bli nominert til verdens største litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur er en stor anerkjennelse av arbeidet vårt, sier daglig leder i Foreningen !les, Silje Tretvoll (bildet). – At vi blir nominert for tredje år på rad viser at arbeidet vi gjør med å skape engasjement for lesing og litteratur blir lagt merke til nasjonalt og internasjonalt.

Foreningen !les er nominert av The International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) og Norsk Bibliotekforening (NBF).

Fem millioner pris-kroner

Litteraturprisen til Astrid Lindgrens minne ble innstiftet av Sveriges regjering i 2002 og er verdens største barne- og ungdomslitteraturpris. Prissummen er på hele fem millioner svenske kroner. Prisen er en internasjonal og deles ut årlig til en eller flere prismottagere uavhengig av språk eller nasjonalitet. Forfattere, illustratører, fortellere eller lesefremmende arbeid kan belønnes. Formålet med prisen er å styrke og øke interessen for barne- og ungdomslitteratur i verden. Basen for arbeidet er FNs barnekonvensjon og barns rett til kultur. Prisvinneren bestemmes av en jury som tar imot nomineringer fra instanser i hele verden. Litteraturprisen til Astrid Lindgrens minne administreres av Statens kulturråd i Sverige.

Listen over nominerte til ALMA inneholder 235 kandidater fra 60 land. Hvem som tildeles prisen blir offentliggjort 27. mars 2018.

 

(Foto: Finn Ståle Felberg)