Følg Tysk-norsk litteraturfestival her

Theresia Enzensberger, Kjartan Fløgstad & Fredrik Giertsen

I dag starter Norsk-tysk litteraturfestival, og du kan følge åpningen av litteraturfestivalen her på BOK365.

Denne sisten helgen i april samles over 100 forfattere, oversettere, journalister og samfunnsdebattanter på Litteraturhuset i Oslo. Dette er en unik samling, da det er historiens største mønstring av tyskspråklige forfattere på Litteraturhuset.

Tre dager til ende vil flere av de mest toneangivende forfatterne i de tysktalende landene delta på rundt 60 arrangementer sammen med et stjernegalleri av norske kolleger. Litteraturhuset blir forvandlet til «Literaturhaus», Kafé Oslo blir til «Kaffee Frankfurt», og kanskje blir Tanum til «Das Tanum».

Det er duket for samtaler, opplesninger, foredrag, debatter, tysktimer, lyrikk-kveld, utstillinger, forestillinger, på tysk, norsk og engelsk. Og det er et stjernelag av norske forfattere som kommer til å presentere de tyskspråklige forfatterne for publikum.

Klassikere, debatter og kongehistorie

På fredag kan du blant annet oppleve foredrag om Stefan Zweig eller om Thomas Manns dagbok, sistnevnte av Dag Solstad. Det blir også forfattermøter, Hanne Ørstavik skal blant annet i samtale med Mareike Krügel og Bettina Wilpert.

Lørdagen starter med Knut Hoems foredrag «Fra det tapte Atlantis til murens fall», før du senere på dagen kan høre Erik Fosnes Hansens foredrag «Faust, Goethe og jeg – en personlig reise». Du kan også oppleve debatt, hvor det skal diskuteres om kulturkritikken står ovenfor en krise, tysktime med Helene Uri og Christian Janss og samtalen «Berlin – en norsk litteraturby».

Søndag blir Volker Kutschers Babylon Berlin diskutert, mens Tor Bomann-Larsen snakker om «Vårt tyske kongehus». Denne dagen blir det også krimdiskusjon mellom Melanie Raabe, Maja Lunde og Ruth Lillegraven om Domestic Crime. Avslutningskonserten «Musikk & lyrikk», med Michelle Steinbeck, Mathias Eick, Lars Saabye Christensen & Henrik Wergeland.

Og alt dette, og mer, kan du altså følge på BOK365 denne helgen. Det strømmes fra to saler på Litteraturhuset, Wergeland og Amalie Skram.

Se programpostene live fra Amalie Skram-salen her.

Se programpostene live fra Wergeland-salen her.

 

 

(Hovedfoto: Tysk-norsk litteraturfestival)