Finurlige univers

- Jeg liker mange forskjellige type barnebøker, men for meg er nok fantasi, og finurlige univers, det som fenger mest, forteller ukas barnebok-profil Karin Moe Hennie.

Karin Moe Hennie er utdannet tekstforfatter ved Westerdals School of Communication, og danser ved Statens Balletthøgskole. Som danser turnerer Hennie mye i skolen, og bruker inspirasjonen videre i barnebøker. Denne våren er hun aktuell med to nye titler. Bli bedre kjent med henne i vår ukentlige spalte. 

 

Forfatter: Karin Moe Hennie

 

Aktuell med: Dingle som en kringle, kommer i februar, og Pollus- Den lille pollenplagen som kommer i mars. Begge bøkene utgis på Fortellerforlaget.

dingle som en kringle

 

Dingle som en kringle er en bok med 7 morsomme aktivitetsvers for barn. Den byr opp til dans og bevegelse. Boka er illustrert av Tiril Valeur.

Pollus –Den lille pollenplagen er en kombinert fakta/eventyrbok for barn, rundt temaet Astma og allergi. Vi følger pollenkornet, Pollus, gjennom pollensesongen. Boka er illustrert av Martin M. Hvattum.

 

 

Hvorfor skrev du akkurat denne boken:

Jeg er i utgangspunktet danser og tekstforfatter, og turnerer mye i skolen. Jeg er opptatt av at barn bør være i bevegelse, og at de må få bruke kreativiteten sin. Derfor skrev jeg Dingle som en kringle. Versene kan brukes i barnehage/skole og i hjemmet. Pollus- Den lille pollenplagen begynte jeg å skrive på for 15 år siden, og den var ment som en hjelpende hånd til min lille nevø som slet med pollenallergi. Pollus er mitt hjertebarn, og jeg håper han kan hjelpe mange. Norges Astma- og Allergiforbund har bidratt med et etterord i boken.

 

Tre barnebok-favoritter: 

– Astrid Lindgren: Brødrene Løvehjerte. Den er like fin for voksne som for barn. Bare ordet Nangijala får meg til å gråte. Så fin og så trist.

– Roald Dahl: SVK. Jeg digger hele Roald Dahls univers. For en fantasi. Min sønn fikk nettopp en samling av Roald Dahls eventyr, og gjett om jeg skal låne.

– Elsa Beskow: Putte i blåbærskogen. Nok et fantastisk univers, og illustrasjonene er helt nydelige.

 

Sjekk ut: 

Hun er jo ikke fersk, men jeg vil likevel trekke henne frem. Maria Parr sin bok om Tonje Glimmerdal. Jeg ser for meg denne tøffe jenta gjennom hele boka. Hun er en sann helt. Denne boken ble fort en av mine favoritter. Fin, morsom, og veldig trist.

 

Hvordan jobber du?

Jeg har følerer ute hele tiden, og får veldig fort ideer til nye prosjekter. Det kan skje på butikken, på tur i skogen, eller om natten. Jeg jobber som danser, og ofte lager jeg forestillinger som senere blir til et bokprosjekt og motsatt. Jeg ser på meg selv som heldig som har denne muligheten. Jeg har ikke en fast plass hvor jeg sitter og skriver. Noen dager føler jeg for å sitte foran peisen, andre dager sitter jeg på cafe. Jeg har tre små barn, og jeg har blitt vant til å jobbe med mye lyd rundt meg. Det er da jeg skriver best.

pollus

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvilken barnebok gjorde størst inntrykk på deg som barn?

Det må være Heksene av Roald Dahl. Den var, og er, veldig skummel.

 

Hvilken barnebokskikkelse ville du helst ha møtt?

Jeg skulle gjerne ha møtt SVK ( Den store vennlige kjempen) i Roald Dahls eventyr. Han blåser gode drømmer inn i soverommet til sovende barn. Skulle gjerne vært med han på en natterunde.

 

Og hvem ville du helst selv ha vært?

Jeg skulle gjerne vært Fru Pigalopp. Rett og slett fordi hun har så gøyalt navn

 

Hva må en virkelig god barnebok inneholde?

Jeg liker mange forskjellige type barnebøker, men for meg er nok fantasi, og finurlige univers, det som fenger mest. Vesener som ikke finnes, som er bittesmå, eller veldig store. Trær som danser, og fjell som åpner seg. Jeg elsker å bli overrasket. Humor er viktig.

 

På eventyr med Potter eller over de syv hav med Pippi?

Jeg elsker Pippi, men jeg ville heller ha tilbrakt noen spennende dager med Harry Potter.

 

Her kan du sjekke ut hjemmesiden til Hennie: http://www.kmhennie.no