Kriminell satsing i Akersgata

Cappelen Damm oppretter egen krim-redaksjon, med Anne Fløtaker ved roret – eller revolveren.

Norges største forlag samler krim-litteraturen i én redaksjon, som skal håndtere både norske og oversatte utgivelser.

Cappelen Damm har gjennom flere år opparbeidet en sterk og betydelig krimliste med norske og utenlandske forfatterskap.

– Forlagets redaksjonelle kompetanse på dette utgivelsesområde er meget god, men har vært organisert i to redaksjoner; norsk og oversatt. For ytterligere å forsterke satsingen på norsk og internasjonal krim etablerer vi én felles krimredaksjon og samler dermed forlagets sterke krimkompetanse, sier forlagsdirektør Elisabeth Steen.

 

fløtaker ny

Anne Fløtaker (Foto: Fredrik Arff)

 

Sjef for den nye krimredaksjonen blir altså Anne Fløtaker (53).

– Anne er både erfaren og har en imponerende litterær allsidighet. Hun er svært god på skjønnlitteratur, og ikke minst er hun en av de mest kompetente vi har på krim, sier Steen.

 

Les også: Riley blir skjønnlitteratur-sjef

 

Kepler og Lahlum

Anne Fløtaker pådro seg allerede tidlig et «kriminelt rulleblad», som cand. mag med mellomfag i kriminallitteratur. Hun har lang fartstid i forlaget: Fløtaker ledet redaksjonen for oversatt skjønnlitteratur i Cappelen fra 2000 – 2007 og redaksjonen for norsk skjønnlitteratur i Cappelen fra 2004 (fra 2007 Cappelen Damm). Hun har vært styremedlem i Rivertonklubben og i Norsk Litteraturfestival på Lillehammer.

Nå skal hun forvalte Cappelen Damms store bukett av krim-forfattere – med navn som Kepler, Jens Lapidus, Harlan Coben, Hans Olav Lahlum, Chris Tvedt, Eystein Hanssen og Karin Fossum.

Anne Fløtaker vil som redaksjonssjef for den nye krimavdelingen, inngå i ledergruppa i forlagsenheten «Oversatt skjønn-, krim, underholdning-, og faktalitteratur» og rapportere til direktør Karin Mundal.