Fikk Barnas bokpris

ON THE ROAD: Bjørn Ingvaldsen er svoren bobilsjåfør og har et variert bokutvalg å anbefale. Foto: Bergen Offentlige Bibliotek

Vinneren av Barnas bokpris 2017 er kåret. Det ble Bjørn Ingvaldsen med boken "Far din"

Fem hundre bergensbarn fra 5. til 7. trinn har stemt frem vinneren. Og saken er klar. Bjørn Ingvaldsen har skrevet fjorårets beste barnebok. I dag fikk han prisen på Bergen Offentlige Bibliotek.

249 av barna var tilstede på biblioteket i Bergen under prisutdelingen i dag, flere var det ikke plass til. Og både barna og de prisnominerte ble gjort skikkelig stas på. Her var det ballonger og rød løper, og barna fikk intervjue forfatterne og dele ut blomster. Og selve prisen.

Tredje gang

Og det var altså Bjørn Ingvaldsen som fikk den for boken Far din. Dette er tredje gangen denne prisen blir delt ut, og også i år vant vinneren en spesiallaget pris inspirert av barnas egne tegninger. I år ble det en medaljong, som du ser på bildet av prisvinneren.

De øvrige to i finaleheatet var Iben Akerlie med boken Lars er LOL og Lars Joachim Grimstad med boken Egoland.

Vil stimulere leselyst

Margrethe Rasmussen ved Bergen Offentlige Biblotek forteller at arrangementet er blitt svært populært, og at målet med Barna bokpris er å stimulerer til leselyst blant barn i området.

Vil stimulere til lesing: Margrete Rsmussen.

– Vi lager først et klassesett med seks nominerte bøker, som elevene får lese gjennom en tremånedersperiode. Så stemmer de over dem først. Deretter plukkes de tre med flest stemmer og så stemmes det én gang til over dem. Vinneren ble ikke offentliggjort før i dag, sier Margrete Rasmussen til BOK365.

Rørt prisvinner

Prisvinneren selv er litt rørt over å få prisen.

– Det er noe helt spesielt og veldig hyggelig å møte flere hundre barn som har lest boken min. Og enda bedre å få en pris der barna selv har stemt frem vinneren. Dette er målgruppen min og de har altså lest boken og stemt på dem. Det er også spesielt at de kårer en alvorlig bok til en pris. Jeg blir litt rørt av det, sier Bjørn Ingvaldsen til BOK365.

Far din er altså en alvorlig bok om mobbing og utstøting. Den handler om en familie der far blir arrestert, og om samfunnets reaksjon på dette. Boken var var i høst nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris, og har også vært nominert til Arks barnebokpris og Bokslukerprisen.

 

De tidligere vinnerne av Barnas bokpris er A. Audhild Solberg for Kampen mot  Superbitchene og Bobbie Peers for Luridimstyven.