Fikk Barnas bokpris

Ingunn Aamodt (Foto: BOK365)

Ingunn Aamodt ble onsdag tildelt Barnas bokpris 2018 for boken "Dukkens rette eier".

Prisen ble delt ut på Bergen Offentlig Bibliotek i dag etter at rundt 600 elever på 6. og 7. trinn i Bergen kommune har lest og nominert bøker for barn 2018.

Vinneren Dukkens rette eier er del av serien «Marg og bein» som går inn i sitt 11. år som populær bokserie for barn.

Magisk dukke

Om boken skriver Aamodts forlag Cappelen Damm: «Det finnes en magisk dukke som lar eieren oppleve det samme som dukken. Opplever den gode ting, lyser suksess mot dukkens eier. Men hvis dukken skades på noen vis, vil ulykken ramme.

Forrige eier, Eva, fikk smertelig erfare dette. Nå ligger hun på sykehus. Kusinen hennes får nyss om den fantastiske dukken. Da klekker hun en plan og forsøker å overta dukken.

Men det eneste som kan redde den døende Eva, er dukken. Men dukken har sine egne veier.»

– Den gjeveste prisen

– Jeg føler at denne prisen ikke bare er til denne boken men også til «Marg og bein». Den viser at barna fortsatt elsker grøss, sier prisvinner Ingunn Aamodt.

– Det er jo en av de aller gjeveste prisene å få fordi det er barnejuryer. Det er leserne som har valgt min bok og det er det som er stas. Disse prisene henger høyest for meg. Jeg er kjempestolt, sier Aamodt.

Dukkens rette eier er en oppfølger til boken Dukken som kom i «Marg og Bein»-serien for åtte år siden. Ingunn Aamodt bestemte seg for å skrive denne etter flere års masing fra unge lesere.

Lykkelig prisvinner med beviset på at hun har vunnet.

Enda en oppfølger?

– Ingunn har en enorm evne til å få kontakt med leseren. Hun skriver bøker som virkelig treffer barna. Det sier jo litt om hvor mye boka fortsatt leses i dag og hvilken fanskare disse bøkene fortsatt har når de velger en oppfølger til en bok som ble skrevet for åtte år siden, sier Ingunn Aamodts redaktør Steffen Sørum i Cappelen Damm.

Nå har barna igjen begynt å etterlyse en ny oppfølger.

– Tilbakemeldingene jeg får mest er at jeg må skrive en til. Så nå må jeg nesten vurdere det og det hadde jeg jo ikke tenkt. Barn liker jo å bli skremt og «Marg og bein» er like populært nå som for noen år siden, sier forfatteren.

Finaleheatet

De fem finalistene i kampen om Barnas bok 2018 var

  • Keeperen og havet – Maria Parr
  • Anton og andre flokkdyr – Gudrun Skretting
  • Snillionen – Arnfinn Kolerud
  • Hjertet er en knyttneve – Ingrid Ovedie Volden
  • Dukkens rette eier – Ingunn Aamodt

Tidligere vinnere av Barnas bokpris er Bjørn Ingvaldsen for boken Far din, A. Audhild Solberg for Kampen mot  Superbitchene og Bobbie Peers for Luridimstyven.  

 

Her kan du lese om fjorårsvinneren Bjørn Ingvaldsen.

 

(Hovedfoto: Nora Steenberg/BOK365)