Ferie foran mac-en

Foto; Sofia Runarsdotter/Salomonsson Agency

Når tredje bok om William Wenton utkommer til høsten, blir Bobbie Peers nødt til å feriere foran mac-en.

Bobbie Peers’ bøker om kodeknekkeren William Wenten har raskt blitt en barnebok-favoritt hos flere barn. Det er derfor ikke rart at noe av det morsomste Bobbie vet er å møte sine unge lesere. Det er kanskje grunnet deres entusiasme og energi han derfor skal feriere med mac-en i fanget for å få ferdig tredje Wenton-boka som utkommer denne høsten?

Hvor tilbringer du ferien? 

Frem til nå har jeg tilbragt ferien foran macen på kontoret. Bok nr. 3 i serien om William Wenton kommer ut til høsten. Og siden det har blitt en del reising i forbindelse med de andre bøkene, både i Norge og til utenlandslanseringer, så er det nå bare tiden og veien. Vi planlegger en tur til utlandet. Men det blir sånn at jeg må jobbe, mens de andre gøyer seg i solen.


BOBBIE PÅ PREIKESTOLEN

Ferie med eller ferie fra bøker?

Før var jeg en sånn som lesset på med bunkevis av bøker når jeg skulle ut og reise. Men nå bruker jeg kindle når jeg reiser. Men jeg klarer aldri helt å legge bort jobb, så jeg spør meg selv ofte: skal jeg skrive på min egen bok eller lese noen andre sin? Svaret blir ofte å skrive.

Hvilken bok er den beste du har lest så langt i år? Og hvilken ligger øverst i bokbunken i ferien?

Jeg leser fra alle steder på hylla. Liker variasjon. En bok jeg koste meg veldig med dette året var Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children av Ransom Riggs. Boka som ligger øverst i bunken nå er Hero With a thousand faces av Joseph Campbell. Den skummet jeg gjennom for noen år siden og lovet meg selv at jeg skulle lese den mer grundig en gang. Det er nå!

Hva står på bordet hvis du får velge ditt perfekte sommermåltid? 

Spagetti bolognese eller carbonara er alltid riktig. Det er noe jeg og ungene elsker. Det er nok genetisk. Vi kunne spist det hver dag hele sommeren. Variasjonen ligger i hvor mye parmesan, hvitløk og chilli man drysser oppå.

Hvem ville du invitert til bords, hvis du ikke kunne velge familie eller kjæreste?

Frane Selak. Bare for å se om det kom en flymotor gjennom taket eller noe sånt.

Hva har gledet deg mest i Bok-Norge så langt i år?

Det må være alle barna jeg har møtt på skoler, bibliotek og festivaler jeg har vært på. Mellomtrinnet er et utrolig entusiastisk publikum og gir meg masse inspirasjon og energi til å jobbe videre.

… og hvem i Bok-Norge ville du helst gitt en brennmanet? 

For et slemt spørsmål. Det kommer litt an på hvilken type brennmanet vi snakker om. Hvis det er et Portugisisk Krigsskip, så er vi jo litt inne på drapsforsøk. Men det kunne faktis vært en kul krimscene, så jeg gir den til en hvilken som helst krimforfatter. De kan ikke bare dele ut smerte, de må også tåle å få litt tilbake.

Les også: For snill til å gi bort brennmaneter

Du kommer fra filmbransjen – kan du anbefale en god sommerfilm til regnfulle sommerdager?

Stand by me.

Hvis du fikk være kulturminister for en høst – hva er det første du ville gjort?

Siden det er film-Norge jeg kjenner best ville jeg gjort en del ting der. Blant annet fordelt midlene litt mer rettferdig ut til distriktene.

Hva  en god sommerferie inneholde?

Jeg kommer fra Vestlandet. Og det er ikke sommer uten forventningen om at vi kommer til å sette nok en regnrekord. Ellers er jeg fornøyd med litt solgløtt her og der når vi er hjemme. Å sitte i skyggen på en strand et sted ute i verden er heller ikke å fornekte.

Hvilket spørsmål burde vi ha stilt deg?

I Sandnes (hvor jeg kommer fra) pleide vi begynne samtalene med enten: Sånn ellers? Eller: Koss henge’an? Det kunne dere kanskje gjort. Og da hadde jeg sikkert svart: Går bra. Hektisk, men gøy. Og du?

 

Les også: Med jordbær til dessert

Les også: Samtaler inn i høsten

Les også: Fire uker med laks

Les også: Hellas og Høvringen

Les også: Nyforelska i Gro Dahles dikt

 

Hovedfoto: Sofia-Runarsdotter-Salomonsson-Agency