Elling blir blogger

Ingvar Ambjørnsen antyder ny Elling-bok

Ingvar Ambjørnsen har helt siden den fjerde boken om Elling kom for 15 år siden sagt at han er ferdig med figuren, men i går kveld kom han med en overraskende avsløring under et bokmøte i Larvik: Elling lever.

 

Det er avisen Østlandsposten som viderebringer den, for mange, glade nyheten i dag. Så sent som under Litteraturfestivalen på Lillehammer for to uker siden gjentok Ambjørnsen det han har sagt i mange år: Det ble fire Elling-bøker og det var det. Først skulle det bare bli én, men da det ble klart at han skulle skrive flere, så han med en gang for seg fire bøker, og så skulle det være slutt. Men da hadde hadde han ikke regnet med at Elling skulle begynne å blogge.

 

Matoppskrifter og de store spørsmål

I går kveld gikk han  langt i å antyde at der kommer en femte bok om den noe mistilpasse Gro Harlem Brundtland-beundreren Elling. På møtet i Pakkhuset i Larvik fortalte forfatteren at det var i forbindelse med  diskusjoner om blogging på internett at ideen om å vekke romanfiguren til live igjen begynte å ta form.

– Etter 15 år meldte Elling seg igjen. Han begynte å sende blogger til meg i  fjor høst, sa Ingvar Ambjørnsen fra scenen i Larvik. – Han blogger om alt fra matoppskrifter til de store spørsmål. Han er til nå ikke blitt noen netthetser, sa forfatteren.

Ambjørnsen ville ikke si noe om når den nye Elling-boken eventuelt kommer ut, men han lovte å komme tilbake til Pakkhuset i  Larvik i  november.

– Da kommer jeg sammen med Elling, sa han til publikum.

Du kan lese hele artikkelen i Østlandsposten her.