Eller tar Mytting prisen?

Lars Mytting er én av forfatterne som kommer med bok på Gyldendal denne høsten. (Foto: Christian Elgvin)

Både Karl Ove Knausgård og Lars Mytting er nominert til den nederlandske prisen "Europeisk litteraturpris 2016".

Tidligere i dag skrev Bok365 at nederlenderne har arrangert en egen Knausgård-festival i flere byer og at Karl Ove Knausgård er nominert til den nederlandske «Europeisk litteraturpris 2016». Men det er sannelig Lars Mytting også.

 

mytting nederlandSvøm med dem som drukner, med nederlandsk tittel  De vlamberken, og oversatt av Paula Stevens, er en av de 20 langlistede bøkene til «Europeisk litteraturpris 2016». Det er forlaget Atlas Contact som står bak den nederlandske utgivelsen.

Svøm med dem som drukner er en historie som fører oss tilbake til slagmarkene under første verdenskrig og til det norske bondelandet. Og ikke minst til Shetland, der hovedpersonen finner svaret på gåten som har fulgt ham gjennom hele oppveksten.

«En fest å lese – sannsynligvis årets mest medrivende roman.», skrev Aftenpostens Rune Hallheim om den bokhandlerpriste romanen, og han var ikke alene om å gi den toppkarakter.

 

 

Les også: Bokhandlerprisen til Lars Mytting

 

Fokus på litterære oversettelser 

Europeisk litteraturpris deles ut for sjette året på rad. Prisen går til den beste europeiske romanen som ble utgitt i nederlandsk oversettelse i 2015. Vinneren får €10 000, og oversetteren av boken, i tilfellet Svøm med dem som drukner Paula Stevens får €5 000. De nominerte velges ut av uavhengige bokhandlere. Målet med litteraturprisen er å sette fokus på det rike utvalget av litterære oversettelser av romaner fra europeiske land.

 

Du kan lese mer om prisen her.