Europeisk pris til Knausgård?

Karl Ove Knausgård er nominert til den nederlandske "Europeisk litteraturpris 2016" for "Min kamp. Sjette bok".

Romanen, som på nederlandsk har fått tittelen Vrouw, er en av 20 titler på langlisten, som skal kortes ned til fem i begynnelsen av mai. Blant de øvrige nominerte finner vi forfattere som Michel Houellebecq, Patrick Modiano og Colm Tóibín.

 

Europeisk litteraturpris deles ut for sjette året på rad. Prisen går til den beste europeiske romanen som ble utgitt i nederlandsk oversettelse i 2015. Vinneren mottar €10 000, og oversetteren av boken, i tilfellet Min kamp, Marianne Miller, mottar €5 000. De nominerte velges ut av uavhengige bokhandlere. Målet med litteraturprisen er å sette fokus på det rike utvalget av litterære oversettelser av romaner fra europeiske land.

Du kan lese mer om prisen her.

 

Egen festival

Min kamp-bøkene er utgitt på forlaget De Geus i Nederland. Samtlige har fått mye oppmerksomhet og svært gode kritikker. I forbindelse med utgivelsen av Min kamp. Sjette bok i januar ble det avholdt en egen Knausgård-festival i Amsterdam, Haag, Groningen og Brussel.

Du kan lese om festivalen her.

Suksessen med Min kamp vil ingen ende ta.  De seks bøkene har fått strålende kritikker i de landene de har utkommet i. Rettighetene er så langt solgt til 30 land. Samlet opplag på de seks Min kamp-bøkene er 480 000 i Norge.

 

—–

Karl Ove Knausgård (f.1968) debuterte i 1998 med romanen Ute av verden. Han har mottatt mange litterære priser, blant annet Brageprisen og Gyldendalprisen, og bøkene hans er oversatt til 30 språk.

 

Foto: André Løyning