Eksklusivt og engasjerende i Kristiansand

PÅ SCENEN: Hans Olav Lahlum og Atle Nielsen.

Det var avhør og tilståelser på løpende bånd fra scenen, da Kristiansand Krimfestival ble arrangert denne uka.

I disse dager er det nesten en nyhet i seg selv at det fysisk bokarrangement faktisk blir arrangert. Det var riktignok med et eksklusivt publikum på bare femti personer som fikk oppleve den tredje utgaven av Kristiansand Krimfestival live – selvsagt innenfor gjeldene restriksjoner om smittevern var det god avstand mellom bordene.

FORNØYDE FYRER: Jørn Lier Horst og Henning Ross Vestavik med ikke tilfeldig valgt bok.

De femti så ut til å ha noen riktig fine timer:

– Det ble en suksess, kan festivalsjef Henning Ross Vestavik fastslå. – Folk var engasjerte og moret seg.

På plakaten i år sto kjente krimforfatternavn som Tom Egeland, Jørn Lier Horst, Kjell Ola Dahl, Ingar Johnsrud og Trude Teige.

Det er selvsagt vanskelig å velge blant sine barn, men vi tvinger likevel festivalsjefen til å plukke ut årets høyde punkt:

– Da må det bli Trude Teiges følelsesladede fortelling om boken På åstedet, som hun har skrevet sammen med Norges fremste kriminaltekniker Eva B. Ragde, søster av Anne B. Ragde. Det ble mange sterke inntrykk fra virkeligheten, som engasjerte både publikum og krimforfattere. Og så hadde vi et svært underholdende «KrimQuiz», av og med Hans Olav Lahlum, hvor ei fra publikum slo både Jørn Lier Horst og Atle Nielsen – som fulgte på de neste to plassene.

Henning Ross Vestavik og Kristiansand Krimfestival gir seg slett ikke med dette:

– Vi får så mange og gode tilbakemeldinger, og festivalen bidrar til å skape leseglede og leselyst. Så vi er allerede i gang med planleggingen av festival nummer fire!