Eidsvåg mellom to permer

Bjørn Eidsvågs beste tekster blir bok til høsten. «Mysteriet deg» kommer på Kvalshaug Forlag.

Mysteriet deg heter høstens bok fra Bjørn Eidsvåg, og som tittelen antyder skal det i følge forlaget handle om kvinner, fristelser, vin, glede, lys og mørke, rett og galt, tro og ikke-tro.

 

Rett og slett en oppsummering av de første seksti årene – via hans eget univers. Bjørn Eidsvågs tekster har blitt nasjonens ord ved både dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelse. Hans kjærlighetsbeskrivelser, skrå blikk på seg selv, moralen og de rufsete sidene i livet, hans innsikt i både lyse og mørke sider har fengslet mange.

 

«Litt klokt og fint»

-Noe av det jeg har ment og skrevet opp gjennom årene kan muligens oppfattes som litt klokt og fint, men jeg er jo redd for at det skal bli litt selvhøytidelig. Jeg får stole på forlaget her, sier Bjørn Eidsvåg. Mysteriet deg” er en reise i hans egne tekster, i sitater fra intervjuer og artikler, men også utdrag fra tekster Eidsvåg aldri har publisert før.

Bjørn har noe så sjeldent som en lang karriere med stigning i kvaliteten. Det skal boka gjenspeile, sier forlegger Vidar Kvalshaug.’

Boka kommer ut på Kvalshaug Forlag i oktober.