DNB-million til Litteraturhuset

Gode nyheter for Litteraturhuset i Oslo og påtroppende leder Andreas Wiese: DNB øker støtten til huset.

Stiftelsen Litteraturhuset og DNB har inngått en avtale som øker DNBs støtte til Litteraturhuset fra 500.000 til én million kroner. Støtten gjelder for 2015 med mulighet for forlengelse.

 

I tillegg til samarbeidet rundt Litteraturhusets arrangementer knyttet til sakprosa og foredrag kalt Folkeopplysning, vil Litteraturhuset nå i samarbeid med DNB arrangere en årlig temadag med fokus på økonomi, økonomisk  historie og økonomisk politikk.

 

– Naturlig å øke

– Vi har vært svært fornøyde med samarbeidet med Litteraturhuset så langt, og så det som naturlig å øke innsatsen, uttaler direktør for samfunnsansvar og kultur Dag Arne Kristensen i DNB.

– Dette er et samarbeid som bare har oppsider, sier daglig leder ved Litteraturhuset Aslak Sira Myhre i en kommentar. Vi får muligheten til å gjøre noe vi har hatt lyst til lenge, og samtidig få et sterkere økonomisk fundament.

 

Nærmer seg budsjettmålet

Med avtalen med DNB har Litteraturhuset allerede nå fylt opp to tredjedeler av budsjettmålet for private sponsorer i 2015.

– Vi er i dialog med andre potensielle parter, og har godt håp om å ha nådd målet om tre millioner i god tid før nyttår, sier Sira Myhre.