– Det føles så mirakuløst

Thomas Korsgaard (Foto: Magne Risnes)

Thomas Korsgaard topper det norske boksalget, med begge bøkene sine.

– Når jeg skriver, sitter jeg jo bare ved skjermen og forsøker å hente setninger fra et sted dypt inne i mitt eget indre Nørre Ørum. I den tilstanden føles Norge som et land på andre siden av jordkloden. Derfor føles det så mirakuløst, at bøkene mine blir tatt så godt i mot der oppe, sier Thomas Korsgaard.

Tidligere i år utkom Korsgaards debut, Hvis det skulle komme et menneske, på norsk. Hittil er boken trykket i seks opplag, og denne uken utkom andre bok i serien om Tue, En dag vil vi le av det (Bonnier). Nok en gang hentet anmelderne frem superlativene. Blant annet skrev VGs anmelder: «Bare en virkelig god forfatter klarer å skildre denne sosiale misæren med slik letthet, nødvendighet og overskudd.»

Topper bestselgerlistene

Nå ligger begge bøkene til den danske forfatteren på topp av bestselgerlistene her til lands.

Thomas Korsgaard (Foto: Magne Risnes)

– Jeg hadde aldri tort å drømme om det. For meg er det en dyp og veldig sterk henvendelsestrang i det å skrive, som minner om det å sende brev til fremmede. Det gjorde jeg mye som barn. Jeg var ensom og ville så gjerne lære om andre mennesker og andre steder. Man kan ikke regne med svar på hverken den type brev eller på litteraturen sin, men når det skjer, så blir man veldig, veldig lykkelig og takknemlig, sier Korsgaard.

Neste uke gjester han Norge. Torsdag 24. august treffer han Vigdis Hjorth på Litteraturhuset til en samtale om En dag vil vi le av det. Dagen etter kan man se ham på Deichman i Bjørvika i samtale med blant andre Ingvild H. Rishøi, og han tilbringer 23. august i Kristiansand.