Oppfinnerspire til USA

SKAL OVER DAMMEN: Lars Henrik Eriksen debuterte med tegneserien «Oppfinneren» i 2021. Nå er bokserien solgt til det amerikanske forlaget Madcave. (Foto: Egmont)

Den norske serietegneren Lars Henrik Eriksens bokserie «Oppfinneren» er solgt til et USA der tegneseriemarkedet har økt med 60 prosent de siste par årene.

Økningen på det amerikanske tegneseriemarkedet er ifølge Egmont-redaksjonssjef Tonje Tornes mest på grunn av en fornyet interesse for titler rettet mot barn.

Og det er akkurat dette publikummet den norske serieskaperen retter seg mot, med bokserien der oppfinnerspiren Kobolt Kogg har hovedrollen. Det er forlaget Madcave i USA som sikret seg rettighetene. Madcave kjøpte i fjor opp barnetegneserieforlaget Papercutz, som gir ut 50 tegneserier i året – noen av dem i millionopplag, ifølge Forbes.

– Det er utrolig spennende at barn i USA snart vil kunne lese bokserien min. Jeg håper at de vil se hvor morsomt det er å skape noe helt selv. Det trenger ikke være oppfinnelser, eller tegneserier, men kanskje de vil skrive noe, eller spille et instrument, eller uttrykke seg på annet vis? sier Lars Henrik Eriksen.

Han debuterte med Oppfinneren i 2021, og neste måned utkommer oppfølgeren Skrotnissens hemmelighet. I USA blir første bok utgitt allerede i januar neste år.