Christina ble nummer 4000!

Christina Andersen ble vår følger nummer 4000 på Facebook, og ønsker seg Vallgren og vintage.

Stadig flere leser BOK365 og mange følger oss også på Facebook. Journalist Christina Andersen, bosatt på Grünerløkka i Oslo, sørget for at vi rundet fire tusen tidligere denne uka. Tradisjonen tro byr vi på en bokpakke, med en skjønnlitterær utgivelse og en sakprosabok.

Til teppe, te og høstmørke ønsker Christina seg en god krimbok. Valget faller på det svenske ikonet Carl-Johan Vallgrens kritikerroste Skyggegutten, oversatt av Bjørn Alex Herrman (Gyldendal, 2014), og som hun håper er like bra som det hun hører fra flere.

 

Skyggegutten  Vintage_235x275.indd

 

Av sakprosa ble det Ellen Marie Garåsen og Elise Dingstads fortryllende Frøken Dianas Vintage (Vega, 2014). Forfatterne Garåsen og Dingstad har i flere år drevet den lille butikken Frk. Dianas Salonger på Grünerløkka. Her selger de vintageklær som aldri før. Boken  presenterer hovedtrekk fra stilmoten fra 1920- til 1980-tallet. Christina har en svakhet for klær med historie og gleder seg derfor til nettopp denne boken.

 

Christina Andersen

 

Hvis Christina skulle valgt blant bøker hun allerede har lest? «– Da ville det blitt Amal Adens bok Min drøm om frihet. Boken er brutalt ærlig, hjerteskjærende, men likevel raus. En bok som ga perspektiv på hva det vil si å være modig og som har påvirket meg både som feminist og journalist.»

Spennende, fargerike og gode valg. Skyggegutten og Frøken Dianas Vintage kommer med posten.