Bonnier-dominans på Boklista

Katrine Wessel-Aas (Foto: Svein Finneide)

Katrine Wessel-Aas går rett inn på førsteplass på Boklista for skjønnlitteratur.

– Dette er nesten uvirkelig! Tenk at vi, den unge utfordreren i bransjen fyller halve bestselgerlista! Samtidig er dette et resultat av beinhard jobbing fra alle de gode kreftene på forlaget. Beinhard jobbing for å skape et attraktivt, seriøst forlag med større bredde og levedyktighet over tid. Og besteselgerlista speiler dette, sier Bonnier-sjef Alexander Even Henriksen.

Bonnier dominerer pallen på Boklista for skjønnlitteratur, hvor det er Bonnier-eide Pitch som tar førsteplassen – eller mer bestemt Katrine Wessel-Aas’ ellevte bok i Winther-serien.

– Jeg vil ta hatten av for imprintet vårt Pitch som jevnt og trutt har bygd opp norsk feelgood, og nå får oppleve at Wessel-Aas gå rett inn på førsteplass. Gratulerer til de enormt flinke folka der!

Også på E-boklista topper Bonnier-bøker. Samuel Bjørks Hitra går rett inn på førsteplass, og Thomas Korsgaards Hvis det skulle komme et menneske rykker opp til andreplass.

– Til syvende og sist er det ikke forlaget som har disse plasseringene. Det er forfatterne. Kundene kjøper forfatternes bøker. De bryr seg ikke om forlag. Vi er bare så heldige å ha så mange forfattere med stor appell.

Pocket-Boklista er det derimot Cappelen Damm som troner øverst, med Perrins Å vanne blomster om kvelden, som holder stand på førsteplass nok en uke.

Boklista er utarbeidet av Bokhandlerforeningen basert på salgsstatistikk fra flertallet av foreningens medlemmer. Bokdata fra Bokbasen AS. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.

Boklista for skjønnlitteratur – Uke 11 – 2023

 

Boklista for generell litteratur – Uke 11 – 2023

 

Barneboklista – Uke 11 – 2023