Barnebøkenes festuke

Den 53. barnebokmessen i Bologna er i gang. Det merkes i den italienske byen.

25 000 barnebokfolk fra hele verden besøker Bologna under den fire dager lange messen, som avsluttes torsdag.

 

Bologna Children’s Books Fair er den viktigste møteplassen for forlagsfolk, agenter, forfattere, selgere, designere, illustratører og journalister som arbeider innen barneboksjangeren, og det omsettes bøker og rettigheter, deles ut litterære priser og opprettes kontakter over en lav sko – eller et glass i baren etter dagens møter.

 

bologna 1 bologna 3

 

 

 

 

 

 

 

 

På messen for 15. gang

1200 utstillere fra 98 land er på plass, og den norske bokbransjen er også godt representert.

En av nordmennene som er i Bologna denne uken er Lindy Andersen, forlegger i Fontini og mangeårig barnebokansvarlig i flere forlag. Hun er på messen for 15. gang i år.

– Bologna-messen er unik, med seks store haller fulle av bøker, prosjekter og barnebokentusiaster fra hele verden. Her kan man jobbe konsentrert med å finne de aller beste bøkene for verdens viktigste målgruppe, sier Lindy Andersen til BOK365.

– Hva er hovedtrenden ved årets utgave av Bologna Children’s Book Fair?

– Dinosaurer, humor og ikke minst tegnserier a la vår serie Amuletten er det helt store på messen i år, sier Lindy Andersen. – Dessuten har faktabøker for barn fått en renessanse. Jeg har sett flere unike perler med høy pedagogisk og kunstnerisk kvalitet i år. Det er gøy når slike bøker har bestselgerpotensial.

 

lindy og kristian
Fontini i Bologna: Redaktør Kristian Baardsen og forlegger Lindy Andersen.

Faktabøker og tegnserier

– Noe spesielt dere ser etter på messen i år?

– Vi ser etter de unike bøkene som barna selv elsker å lese. I år har vi spesielt fokus på faktabøker og tegneserier.

– Hva har årets messe resultert i for Fontini foreløpig?

– Vi har allerede kjøpt en nederlandsk bildeordbok som vi mener har samme kvaliteter som Kart for oppdagere og eventyrlystne, en bok vi hadde suksess med i fjor. Ellers har vi et par andre spennende prosjekter i kikkerten, sier Lindy Andersen.

 

 

Preger byen

Universitetsbyen Bologna ligger i regionen Emilia-Romagna ca 20 mil syd for Milano og har ca 375 000 innbyggere. Med 25 000 besøkende preges byen kraftig av bokmessen, med utstllinger, foredrag og et myldrende folkeliv overalt.

Bokmessen avsluttes torsdag.

 

bologna 4

bologna 5