Bokslukerprisen til Dybvig

Ingeborg Dybvig ble i dag tildelt Bokslukerprisen 2016 for boken "Forfulgt i London". Prisen har engasjert 25 000 elever på 6. trinn i hele Norge.

– Jeg vet ikke om dere skjønner hvor utrolig gøy dette er. Jeg vil takke dere alle sammen. Tusen hjertelig takk! sa Ingeborg Dybvig fra scenen.

 

Høsten 2015 leste 25 000 elever utdrag fra ti bøker i aldergruppen 10-12 år, og stemte frem sine fem superfinalister. Fem juryklasser fra fem ulike fylker fikk i oppdrag å lese de nominerte bøkene og kåre en vinner. Nå har elevjuryene bestemt seg for en vinnerbok: Forfulgt i London (Cappelen Damm) av Ingeborg Dybvig.

 

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

Vi forstår tidlig at hovedpersonen er en person som lett roter seg bort i saker som hun ikke burde, og vi er spente på hvordan det vil gå til slutt. Selv om dette er fantasi føler vi at mye av det som skjer faktisk kunne skjedd i virkeligheten. Det er bra at personene i boka er realistiske og helt vanlige.

 

– Vi opplever en enorm interesse blant elevene i Bokslukerprisen til å lese og uttrykke sin mening om ny norsk litteratur. Elevene har lest og diskutert, sier prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Troels Posselt.

– Vi er glade for at kulturministeren kom på utdelingen. Det understreker at vi er mange som bryr oss om 6. klassingene og hva barna liker å lese, legger han til.

 

De nominerte var: 

Forfulgt i London Ingeborg Dybvig, Cappelen Damm
Rivertongåten av Jørn Lier Horst, Kagge
Discosatan av Vera Micaelsen, Aschehoug
Kampen mot superbitchene av A. Audhild Solberg, Aschehoug
Med beina på nakken av Arne Svingen, Gyldendal

 

Juryklassene: 

Gratangsbotn skole (Troms)
Åheim skule (Møre og Romsdal)
Ila skole (Sør-Trøndelag)
Bestum skole (Oslo)
Songe skole (Aust-Agder)

 

Om Bokslukerprisen

Bokslukerprisen er en gratis og nasjonal leselystaksjon for barneskolen i regi av Foreningen !les. Elever på 6. trinn stemmer frem sine favoritter på bakgrunn av utdrag fra en antologi med tekstutdrag fra ti bøker for målgruppen. Deretter får fem juryklasser i oppdrag å lese de nominerte bøkene og kåre en vinner.

 

Foreningen !les er en ideell organisasjon som ble stiftet i 1997 og Norges fremste formidler av litteratur, spesielt til barn og ungdom.

Foto hovedbilde: Vibeke Røgler