BOK365 med stjernelag

Selma Lønning Aarø er en av flere profilerte gjesteskribenter du kan glede deg til å lese hos BOK365.

Vi har så langt knyttet til oss ni faste gjesteskribenter og ytterligere noen vil komme til. Gjesteskribentene vil bidra med kommentarer rundt aktuelle saker, kronikker og essays. Disse kan du lese hos BOK365 gjennom vinteren og våren:

 

Tom Egeland

Forfatter, journalist og bokanmelder. Tidligere journalist i Aftenposten og nyhetssjef i TV2. En av Norges mest leste krim og spenning-forfattere. Mottok Rivertonprisen 2009 for Lucifers evangelium. Aktiv skribent og debattant, sentral i Den norske Forfatterforening og bokanmelder i VG.

 

Linda Eide

Forfatter og journalist i NRK. Linda Eide er særlig kjent fra TV-programmet Norsk attraksjon (2007 -2012) og hun ble kåret til årets beste kvinnelige programleder under Gullruten 2012. Hun har skrevet fem bøker.

 

Jørn Lier Horst

Kriminalforfatter, dramatiker og tidligere politietterforsker. Jørn Lier Horst har skrevet en rekke kriminalromaner med politimannen William Wisting i hovedrollen, i tillegg til ungdomsserien CLUE og barnekrimserien Detektivbyrå nr. 2. Han har også stått bak flere kriminalkomedie-oppsetninger på Teater Ibsen og Tiedemanns teater. Jørn Lier Horst har mottatt Bokhandlerprisen (2011), Rivertonprisen (2012) og Glassnøkkelen (2013).

 

Roskva Koritzinsky

Forfatterdebut denne høsten med den kritikerroste novellesamlingen Her inne et sted (Aschehoug). Multikunstner. Bachelor i sosialantropologi, med fordypning i psykologi.

 

Agnes Ravatn

Forfatter og spaltist. Debuterte i 2007 med romanen Veke 53. Hun har mottatt en rekke priser, blant annet Arne Hestenes’ journalistpris i 2013. Ravatn skriver fast i Dag og Tid og Dagbladet. Bokaktuell denne høsten med romanen Fugletribunalet.

 

Håvard Rem

Forfatter og lyriker. Debuterte i 1977 med diktsamlingen Kall på heltene. Håvard Rems tekster er brukt av artister og band som Vamp, Silje Nergaard, Gisle Kverndokk, Morten Harket og a-ha. Rem har gjendiktet tekster av flere artister og forfattere – deriblant Bob Dylan, Leonard Cohen og Walt Whitman. Hans gjendiktninger av William Shakespeare er blitt brukt på flere norske teaterscener. Han har skrevet en rekke biografiske bøker, om blant andre Tor Erling Staff og Aril Edvardsen.

 

Herman Willis

Forfatter og journalist. Willis har skrevet en rekke romaner og dokumentarbøker, i tillegg til å være en aktiv debattant og spaltist.

 

Janneken Øverland

Litteraturhistoriker og tidligere forlegger i Gyldendal. Der var hun ansvarlig for oversatt skjønnlitteratur fra 1996, og hadde blant annet en rekke Nobelprisvinnere på sin bokliste. Hun har også vært redaktør for tidsskriftet Vinduet (1980-85), redaktør i Bokklubben Dagens Bok (1984-96) og har skrevet Cora Sandel. En biografi (1985).

 

Selma Lønning Aarø

Forfatter og spaltist. Debuterte med romanen Den endelige historien i 1995, og ble for denne tildelt Cappelens pris for beste debutroman. Har senere utgitt ytterligere fem romaner, deriblant den Bragepris-nominerte Vill ni åka mera? (2003). Huskes også godt fra sin faste lørdagsspalte i Dagbladet. Lanserer i disse dager romanen Jeg kommer snart på Flamme Forlag.