Bok om Southgate i august

Englands overraskende VM-suksess har trigget nygjerrigheten rundt manager Gareth Southgate. Nå kommer boken om mannen som gikk fra syndebukk til helt i løpet av fire uker i Russland.

Englands suksess i fotball-VM har fått britiske forlagshus til å hive seg rundt. Nå er det klart at G2 Entertainment, som fokuserer spesielt på sport, og St. James’s House Publishing vil hasteutgi historien om manager Gareth Southgate. Det skriver britiske The Bookseller på sine nettsider.

Skjegg og dress

Den stilrene manageren med trimmet skjegg og dress med vest som varemerke, har gått fra å være syndebukk til helt i løpet av sommeren. Som spiller bommet han på avgjørende straffe i semifinalen i EM på hjemmebane i 1996, og er siden husket for det. Helt til han i sommer tok Englands herrelandslag til semifinale for bare tredje gang i historien.

Fra zero til hero

The Southgate Story føres i pennen av sportsjoutrnalist Rob Mason, og boken vil forsøke å fortelle hvordan Gareth Southgate gikk fra «zero to hero» – fra EM 1996 til VM 2018. Nederlaget for Kroatia etter ekstraomganger i forrige uke var bittert for England, men både manager Southgate og det unge landslaget har likevel fått heltestatus i hjemlandet etter VM-innsatsen.

Bygget et eget lag

Spesielt Southgates vilje til å dele gleden og æren med spillerne er blitt lagt merke til og har vært med på å gjøre den forholdsvis ferske manageren populær. Han har også høstet anerkjennelse blant fagfolk fordi han våget å hive ut gamle helter som Wayne Rooney og Joe Hart og bygge sitt eget lag med unge spillere.

Samtidig har også forlaget HarperCollins kunngjort at det vil hasteutgi ut en bok om det unge fotballandslaget, «The Young Lions», neste måned.

 

(Foto: Антон Зайцев, soccer.ru/Creative commons)