Bok og samfunn skifter navn

Bok og samfunn blir BOK365 Magasinet: – En naturlig navneendring.

Etter snart femti år med Bok og samfunn øverst på forsiden er en epoke slutt: Papirutgaven skifter navn til BOK365 Magasinet.

Bladets historie strekker seg lengre bakover enn som så, faktisk hele 144 år: Norsk Boghandlertidende så dagens lys i 1879, og deretter har papirmagasinet jevnlig gått ut til bokbransjen gjennom alle disse årene. Snaut hundre år senere, i 1976, skiftet bladet navn til Bok og samfunn. Og snaut femti år senere, og godt inne i et nytt årtusen, gjør vi altså atter et skifte: til BOK365 Magasinet. Med navneendringer følger også en design-fornyelse.

Naturlig skritt

– Dette er naturlig navneendring. Den skjer etter solid betenkningstid og kommunikasjon med våre omgivelser, og der har det ikke kommet noen protester, forsikrer Vebjørn Rogne, som sitter på redaktørkrakken i både Bok og samfunn og i Bok365.

– Etter som vi daglig henvender oss til våre lesere gjennom vårt nettsted Bok365.no, med de samme redaksjonelle medarbeiderne, er det naturlig å operere med samme ansikt utad også på papir. Dette rydder også unna en og annen misforståelse der ute.

Utgivelsesfrekvensen på papir blir den samme, med seks temanumre per år.

Inn i nye lokaler

Dette er ikke det eneste som skjer i redaksjonshverdagen til Bok365. Nå er redaksjonen også på plass i nye lokaler på St. Olavs plass i Oslo – bare et steinkast unna de største forlagshusene, bokhandlerkjedene og foreningene i Bok-Norge.