Blir ny Kapittel-sjef

FAST SJEF: Siri Odfjell Risdal fikk jobben i konkurranse med ni andre søkere.

Siri Odfjell Risdal er ansatt som sjef for Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet. Hun har vikariert i stillingen siden i vår.

Hun overtok ansvaret for årets festival etter at Espen Røsbak gikk inn i Sølvbergets lederteam. Nå blir jobben hennes permanent.

 – Det har vært veldig kjekt å få prøve seg som festivalsjef for årets Kapittel. Nå som jeg vet at jeg skal være med videre, gleder jeg meg selvsagt litt ekstra til festivalen i september, sier Risdal.

Fest i september

Kapittel er en årlig festival som arrangeres av Sølvberget bibliotek og kulturhus, og trekker årlig ca. 12.000 publikummere. Årets festival går av stabelen 18. – 22. september, med 150 arrangementer på Sølvberget og andre arenaer. Tema for årets festival er Kropp. Til Kapittel i september kommer blant annet Carsten Jensen, Marlene van Niekerk, Geoff Dyer, Trude Marstein, Trond-Viggo Torgersen, Maja Lunde og Tore Renberg.

 – Jeg er utrolig stolt av årets program, og helt fra programmet ble lansert i forrige uke har interessen fra publikum vært stor. Kropp er tydeligvis er tema som engasjerer mange, sier Risdal.

Kom fra barnebøkene

Siri Odfjell Risdal er 41 år gammel, utdannet bibliotekar med master i lesevitenskap og har blant annet ledet Bragejuryen for barnelitteratur og Kulturrådets vurderingsutvalg for tegneserier. Hun har vært ansvarlig for Bokmerke, barneprogrammet på Kapittel siden 2010, og vært sjef for Nordisk barnebokkonferanse på Sølvberget i 2015, 2017 og 2019. Risdal har også vært leder for barnebiblioteket på Sølvberget